Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų Karoliniškėse ypatumai: leidimas išduotas neteisėtai, o tvoros dygsta net krepšinio aikštėje

Karoliniškėse esančioje A.P.Kavoliuko gatvėje prasidėjusios statybos riboja šalia gyvenančių žmonių laisvalaikį. Statybininkai užsitvėrė dalį krepšinio aikštelės, kad galėtų pravažiuoti sunkvežimiai. Gyventojai pyksta, o Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad statybos leidimas šiam objektui išduotas neteisėtai. Tik tai proceso nesustabdo.
Statybos Karoliniškėse nesustoja, nors leidimas joms abejotinas.
Statybos Karoliniškėse nesustoja, nors leidimas joms abejotinas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar leido apsitverti?

„Darbai ir toliau vyksta visu tempu. Paskutinėmis dienomis statybininkai dar ir užsitvėrė dalį krepšinio aikštelės. Nelabai įsivaizduoju, kad koks valdininkas leido imti ir apsitverti dalį vaikų žaidimo aikštelės. Beje, tiesdamiesi sau naują kelią, statybininkai nugriovė laiptelius į darželį ir kone panaikino vieną iš įėjimų. Ar tai normalu?“ – taip situaciją Karoliniškėse, kur prasidėjo naujų daugiabučių statybos, apibūdino šalia gyvenantis Andrius.

Jo teigimu, atrodo, kad Vilniaus savivaldybės valdininkų kalbos apie neteisėtai išduotą leidimą ir bandymai jį panaikinti tėra muilo burbulas. Statybos tik įsibėgėja, niekas apie jų stabdymą net negalvoja.

Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Mindaugas Pakalnis vis dėlto laikosi savo. Jis pirmasis prabilo apie tai, kad savivaldybėje ketinama atlikti tarnybinį patikrinimą, kadangi leidimas šioms statyboms išduotas, nors taip neturėjo būti. Taip pat kreiptasi dėl patikrinimo į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Leidimas išduotas neteisėtai

„Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nustatė, kad statybos leidimas A.P.Kavoliuko g. 14 esančiame sklype buvo išduotas neteisėtai. Toliau bus kreipiamasi dėl tolesnių teisinių veiksmų, kad statybos būtų visiškai sustabdytos“, – teigė M.Pakalnis.

Statybos leidimas objektui A.P.Kavoliuko g. 14 išduotas 2017 m. spalio 19 d. Pačioje statybvietėje kabo informacinis plakatas, kuriame skelbiama, kad daugiabučių gyvenamųjų namų statytojas yra UAB „NT valdymo koncernas“. Jos direktorius – Rimantas Jurkšas. Čia suplanuota statyti tris 5 aukštų pastatus su požemine stovėjimo aikštele.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statybos Karoliniškėse nesustoja, nors leidimas joms abejotinas.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Statybos Karoliniškėse nesustoja, nors leidimas joms abejotinas.

Kol kas, kaip atrodo, statybų niekas stabdyti nenusiteikęs. Ir net dalis krepšinio aikštelės atsidūrė už tvoros, kadangi kitaip šioje vietoje nepravažiuotų į statybvietę judantys sunkvežimiai.

Savivaldybė tikina tuo pasirūpinsianti. „Savivaldybės atstovai buvo susitikę su vystytojais ir sutarta, kad jie sumažins pasekmes, susijusias su pradėtomis statybomis, – palengvins gyventojų pravažiavimą, neužtvers teritorijų ir panašiai. Į gyventojo pastabą, kad šiuo metu vaikų žaidimo aikštelė yra užtverta, reaguojame – susisieksime su statybos darbus atlekiančia įmone, kad panaikintų aptvėrimus“, – tvirtina savivaldybė.

Vis dėlto per kelias dienas tai nebuvo padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius