Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stemma group“ atnaujins buvusį Klaipėdos Odos ligų centrą

Verslininko Martino Gusiatino šeimos valdoma bendrovė „Stemma group“ už 572 tūkst. eurų įsigijo buvusio Klaipėdos Odos ir veneros ligų centro pastatus. Bendrovė „Jūros sodas“ juos ketina rekonstruoti ir pritaikyti kitoms reikmėms.
Klaipėda
Klaipėda / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Respublikinei Klaipėdos ligoninei priklausęs centras yra Klaipėdos centrinėje dalyje, šalia senamiesčio, Jūros gatvėje.

„Stemma group“ bendrovė „Res Novella“ birželį iš Turto banko įsigijo 853 kv. metrų ploto centrą su sandėliu ir kiemo statiniais bei 0,18 ha ploto sklypą, rodo Nekilnojamojo turto registro duomenys.

„Tiesiog gražus pastatas, Turto bankas pardavinėjo. Kadangi šiek tiek užsiimam nekilnojamojo turto vystymu ir nuoma, manome, kad jį sutvarkius, viena vertus, jis papuoštų miestą, kita vertus – gautume tam tikrų pajamų“, – BNS sakė „Res Novella“ atstovas Nerijus Tilindis.

Pasak jo, dabar ieškoma nuomininkų, teikiančių sveikatos priežiūros paslaugas, tačiau tokių neradus, pastatas bus naudojamas kitai paskirčiai.

„Susidomėjusių labai nėra, kol kas išsikrausto senieji nuomininkai, ligoninė. (...) Jeigu nesurasime norinčių nuomotis kaip medicininės paskirties, galbūt tai būtų administracinės paskirties arba bet kokios kitokios“, – sakė N.Tilindis.

Pastatų griauti bendrovė neketina – kitąmet planuojama pradėti jų rekonstrukcijos darbus.

„Išplanavimas ganėtinai senas, buvo pritaikytas tiems poreikiams, kurie yra. Jeigu tik išplanavimą keisti, gal užtektų paprasto remonto, jeigu pritrūktų ploto, galbūt reikėtų galvoti, kaip tai praplėsti nieko papildomai nestatant“, – sakė N.Tilindis.

Anot jo, kol kas neaišku, kiek į pastatų atnaujinimą bus investuojama.

Pastatas statytas prieš antrąjį pasaulinį karą, todėl šiuo metu nustatomos vertingosios jo savybės, aiškinamasi, ar kažkurie elementai turi išlikti, sakė N.Tilindis.

Pasak Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojo Mindaugo Kundroto, pastatai Jūros gatvėje atiteko Turto bankui, nes šis finansavo naujo ligoninės korpuso statybą 2012-2019 metais.

„Pagal valstybės turto atnaujinimo programą kažkuriais metais buvo atlikti tokie lyg ir mainai, Turto bankas finansavo naujo ligoninės priestato statybą mainais už tai, kad šį pastatą vėliau pasiims į savo dispoziciją ir parduos“, – BNS sakė M.Kundrotas.

Jo teigimu, Odos ir veneros ligų centro paslaugos perkeliamos į kitus ligoninės padalinius – S.Neries bei Taikos gatvėse.

Gegužę vykusiame aukcione pradinė centro pastatų pradinė pardavimo kaina siekė 350,9 tūkst. eurų. 2018 metų vasarį, kai vyko pirmasis aukcionas, jų pradinė kaina siekė 437,4 tūkst. eurų.

Birželį statinius įsigijusi „Res Novella“ liepos pradžioje juos perdavė kitai „Stemma group“ įmonei „Jūros sodas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius