Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai ne klaida: nebaigtas daugiabutis Visagine parduodamas už 1 tūkst. eurų

Vidutinė nenaujo buto Lietuvos miesteliuose kaina siekia 329 eurus už kvadratinį metrą, o Visagine visą daugiabutį galima įsigyti už 1 tūkst. eurų. Už tiek jį siūloma pirkti varžytinėse. Tiesa, pirkėjų jis kol kas neranda, nes jau beveik dešimtmetį stovi nebaigtas statyti.
Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų
Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų / evarzytynes.lt

Šiuo metu statinį Visagino Festivalio gatvėje bandantis parduoti bankroto administratorius Aurimas Valaitis teigė, kad 2007 metais pradėtą statyti daugiabutį planuota baigti 2008 metų pabaigoje.

Jame turėjo būti įrengti svečių namai Ignalinos atominės elektrinės uždaryme ir naujos elektrinės Visagine statybose besidarbuojantiems žmonėms.

Visi darbai sustojo 2007 metais, dar prieš krizę.

Pradinė mintis buvo pastatyti viešbutį darbininkams, kurie darbuotųsi statant naują ir demontuojant seną atominę elektrinę. Viešbučio mintis buvo orientuota į statybos darbus, paslaugų teikimą atominei elektrinei. Visi darbai sustojo 2007 metais, dar prieš krizę. Tuomet valstybėje kilo ginčai dėl rangovų, susijusių su atominės elektrinės saugyklų statymo darbais, ir nuo tada viskas sustojo“, – 15min pasakojo A.Valaitis.

Daugiabutį statė dvi jau bankrutavusios įmonės „Energetinės statybos projektai“ ir „Gilaba“. Dar 3 proc. statinio priklauso Visagino miesto savivaldybei, kuri likusios daugiabučio dalies perimti nepageidauja.

evarzytynes.lt/Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų
evarzytynes.lt/Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų

Pastatas pardavinėjamas dar nuo 2010 metų ir, pasak A.Valaičio, elektroninių varžytinių sistemoje nurodyta pradinė 1 tūkst. eurų kaina ne klaida – viliamasi, kad taip objektu kas nors susidomės.

Objektas parduodamas už 1 tūkst. eurų su žemės nuomos teise.

Iš tiesų, už tiek parduodame, nes viešbutis nebaigtas statyti. Labai ilgai stovi neprižiūrimas, nerenovuotas, nesaugomas. Viešbučiui per visą bankroto procesą, kuris tęsiasi nuo 2010 metų, pirkėjų neatsirado. Ne kartą siūlėme įsigyti Visagino savivaldybei, tačiau ji atsisakė. Manome, kad maža kaina varžytinėse galbūt pritrauktų pirkėjų, kurie, jei atsirastų keli, konkuruotų, varžytųsi, siūlytų didesnę kainą. Bendrai objektas parduodamas už 1 tūkst. eurų su žemės nuomos teise“, – sakė A.Valaitis.

Anot jo, šiuo metu 9,6 tūkst. kv. m ploto pastatas „yra tragiškos būklės“. Tačiau jį įsigijęs pirkėjas galėtų čia įrengti butus.

A.Valaitis pasakoja, kad tai nebuvo vienintelis žlugusių bendrovių projektas Visagine: jos pastatė ir gamyklą, kurioje turėjo būti gaminama betono bei cemento produkcija.

evarzytynes.lt/Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų
evarzytynes.lt/Visagine parduodamas daugiabutis už 1 tūkst. eurų

„Čia turėjo būti visas kompleksas, ne tik viešbutis. Įmonės investavo keliasdešimt milijonų litų skolintų pinigų. Bankroto proceso metu gamyklos įrengimai buvo parduoti, didžiąją dalį turto atsiėmė lizingo kompanija“, – komentavo A.Valaitis.

Visagino savivaldybės administracijos direktorius Sergejus Mickevičius patvirtino, kad savivaldybei priklauso 258 kv. m ploto nebaigto statyti daugiabučio. Anot jo, savivaldybė yra gavusi pasiūlymų įsigyti likusią statinio dalį, tačiau to daryti nesiruošia.

„Ten yra nebaigtos statybos. Nematau tikslo pirkti pastato, kuris yra neužbaigtas, nes ne savivaldybės funkcija statyti. Be to, reikia nemažai investicijų, kad viską būtų galima įrengti ir padaryti“, – teigė S.Mickevičius.

Anot jo, savivaldybės dalyje turėjo būti įrengti keli nakvynės būstai socialiai remtiniems žmonėms.

Mūsų dalis labai maža ir šiuo metu neparduodama“, – sakė jis.

Vis dėlto beveik dešimtmetį stovinčiam apleistam pastatui savivaldybė negalėjo likti abejinga: rudens pradžioje skyrė beveik 5 tūkst. eurų, kad būtų užmūrytos angos, per kurias į pastatą patenka vaikai ir asocialūs žmonės. Sąskaitą už darbus savivaldybė išrašė bankroto administratoriui, tačiau pinigų kol kas neatgavo.

„Pastatas apleistas ir kėlė pavojų aplinkiniams. Kelis kartus kreipėmės į savininkus, tačiau jie niekaip nesureagavo į mūsų pastabas. Todėl skubos tvarka nuspręsta tuos trūkumus šalinti biudžeto lėšomis: užmūrijom pirmo aukšto langus, kad vaikai, asocialūs žmonės negalėtų patekti. Išrašėme savininkams sąskaitas, jei jei nesumokės, kreipsimės į teismą, kad jie apmokėtų“, – 15min sakė S.Mickevičius.

Tuo tarpu A.Valaitis teigė, kad savivaldybė dėl išlaidų apmokėjimo kreipėsi ne tuo adresu.

„Neteisingai išrašytas sąskaitas gavome, grąžinome atgal. Savininkas yra bankrutuojanti įmonė, o ne bankroto administratorius“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius