Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautinis viešbučių tinklas bando konkuruoti su „Airbnb“

Tarptautinis ir vienas didžiausių viešbučių tinklas „Marriott“, kurio viešbutis Vilniuje statomas buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje, planuoja mesti rimtą iššūkį trumpalaikės būsto nuomos platformai „Airbnb“. „Marriott“ nenuomos privačių būstų, tačiau šiuo metu bendradarbiauja su Silicio slėnio startuoliais, kurie kuria naujas programėles ir paslaugas, skelbia „Business Insider“.
„Marriott“
„Marriott“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Viešbutis Airbnb

Naujovių tikslas – padaryti taip, kad svečių viešnagės atrodytų kuo asmeniškesnės ir paprastesnės, pavyzdžiui, robotai pristatytų švarius rankšluosčius, o programėlės pagal jūsų poreikius pasiūlytų restoranus ir veiklas, kurios lankytojams keltų džiaugsmą.

„Marriott“ tikisi, kad asmeniškai kiekvienam svečiui parodytas dėmesys, kuris itin vilioja „Airbnb“ vartotojus, užtikrins viešbučio tinklo stabilumą.

Žinoma, „Marriott“ nėra startuolis – šiuo metu kompanija valdo 30 viešbučių tinklų ir visame pasaulyje turi apie 1,2 mln. kambarių. Palyginimui, per „Airbnb“ 2016 metais buvo nuomojama 400 tūkst. kambarių.

Kristinos Jugulytės nuotr./„Marriott“ viešbutis Skopjė centre
Kristinos Jugulytės nuotr./„Marriott“ viešbutis Skopjė centre

Šiemet „Marriott“ planuoja atidaryti 500 naujų viešbučių, kurie nė iš tolo neprimins nuobodžių nakvynės vietų.

Pavyzdžiui, butiko stiliaus viešbutis „Aloft“, kurį valdo „Marriott“, 2014 metais į pagalbą pasitelkė robotus, kurie paprašius prie durų pristato puodelį kavos, dantų pastą ar rankšluostį.

„Kiekviena viešbučio paslaugų dalis turi būti kuo paprastesnė, o tam didelę įtaką turi technologijos. Palengvindami žmogaus viešnagę norime užtikrinti lojalumą. Norime, kad „Marriott“ taptų pirmuoju pasirinkimu“, – „Business Insider“ sakė kompanijos komercijos direktorė Stephanie Linnartz.

Be to, viešbučių tinklas šiemet investavo į paieškos sistemą „PlacePass“, kurioje galima atrasti įvairių turų ir veiklų 117 šalių. Prieš atvykstant ir gyvenant viešbutyje svečiai gauna pasiūlymų sąrašą, ką galima būtų nuveikti mieste. Be to, visas paslaugas galima užsakyti per „Marriott“.

Praėjusių metų rudenį „Airbnb“ pradėjo siūlyti panašias paslaugas, kur vietos gyventojai siūlo, kokias vietas būtina aplankyti, kur geriausiai ir pigiausiai pavalgyti ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius