Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybos inspekcija įtaria, kad du jos tarnautojai neteisėtai išdavė statybų leidimus

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) įtaria du Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento valstybės tarnautojus įvykdžius korupcinio pobūdžio nusikalstamas veiklas ir piktnaudžiavus tarnybine padėtimi.
Projektas „Jasinskio namai“. UAB “Transmedos projektai“ vizualizacija
Projektas „Jasinskio namai“. UAB “Transmedos projektai“ vizualizacija

„Šis atvejis susijęs su kelių specialistų galimai neteisėtais veiksmais tikrinant Vilniuje, J.Jasinskio g. 14, vykdomus ypatingojo statinio statybos darbus ir išduodant UAB „Transmedos projektai“ šio objekto statybos užbaigimo aktą, nors toks aktas šiuo atveju negalėjo būti išduotas“, – pranešime žiniasklaidai įtarimų priežastis aiškina laikinai Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorės pareigas einanti Lina Staškevičienė.

Anot VTPSI, specialistai vykdydami jiems pavestas užduotis grubiai pažeidė teisės aktų nuostatas ir veikė aplaidžiai, t.y. nekonstatavo savavališkos statybos ir neteisėtai išdavė statybos užbaigimo aktą, kuris ne tik pažeidžia trečiųjų asmenų, bet ir valstybės interesą.

VTPSI tikina, kad didelės žalos valstybei buvo išvengta, kadangi neteisėti darbuotojų veiksmai buvo užfiksuoti statytojui nespėjus registruoti išduoto statybos užbaigimo akto Nekilnojamojo turto registre, tačiau koks konkretus žalos dydis neįvardija.

Dėl neteisėtų šių darbuotojų veiksmų VTPSI teigia pradėjusi tarnybinio nusižengimo tyrimus, kreipusis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūrą.

Bendrovė „Transmedos projektai“ apie J.Jasinskio gatvėje statomą daugiabučių kompleksą „Jasinskio namai” pranešė 2016-ųjų rugpjūtį. Tuomet į komplekso statybą įmonė žadėjo investuoti 10 mln. eurų, o statybą užbaigti – 2017-ųjų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius