Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus šilumos tinklai“ su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku tarėsi dėl palankiausių renovacijos Vilniuje finansavimo galimybių

Vilniaus miesto daugiabučių renovacijos koordinatorės savivaldybės įmonės „Vilniaus šilumos tinklai“ direktorius Arūnas Keserauskas antradienį susitiko su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, Šiaulių banko akcininko, atstovais.
Renovacija
Renovacija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Susitikimo metu pristatytas „Vilniaus šilumos tinklų“ vykdomas daugiabučių namų Vilniuje atnaujinimo modelis, aptartos finansavimo perspektyvos.

„Mūsų siekis – užsitikrinti renovacijos finansinį palaikymą, kuris ne tik leistų išjudinti patį procesą, bet ir būtų optimaliausias bei geriausiai atitinkantis vilniečių interesus. Turiu omeny tiek finansavimo apimtis, tiek laikotarpį“, – teigė „Vilniaus šilumos tinklų“ vadovas A.Keserauskas.

Susitikime su „Vilniaus šilumos tinklais“ dalyvavo Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko vadovaujantysis direktorius Centrinės ir pietryčių Europos regionui Jeanas-Marcas Peterschmittas, vyriausiasis projektų vadovas iš Energijos efektyvumo projektų įgyvendinimo padalinio Peteris Hobsonas, vyresnysis verslo plėtros vadovas iš Energijos efektyvumo projektų įgyvendinimo padalinio Toivo Milleris ir banko Vilniaus atstovybės vadovas Matti Hyyrynenas.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko atstovai įvertino „Vilniaus šilumos tinklų“ iniciatyvą ir aptarė šios iniciatyvos rėmimo būdus, ypatingą dėmesį skirdami gyventojų nekilnojamo turto energijos efektyvumo gerinimui, kuriam renovacijos
projekto šalininkai Vilniuje planuoja pritaikyti  naujus standartus. Pagal planuojamą modelį daugiabučių atnaujinimui reikalingus finansinius įsipareigojimus prisiims, projektus parengs ir darbus prižiūrės „Vilniaus šilumos tinklai“. Jau įsibėgėjo paruošiamieji darbai, bendradarbiaujama su keliomis dešimtimis Vilniaus daugiabučių bendrijų. Tikimasi, kad pirmieji konkretūs daugiabučių renovacijos darbai prasidės jau šiemet.

Vilniuje yra maždaug 6 000 daugiabučių namų, iš kurių apie 3600 yra renovuotini dėl didelio energijos suvartojimo.  Iš jų 250 daugiabučių yra ypač neefektyvūs, nes šiluminės energinės sąnaudos viršija 150 kWh/m2 per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius