Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje iškils moderni areštinė – statybvietėje jau įkasta kapsulė

​​​​​​​Ketvirtadienį įkasta simbolinė kapsulė statybvietėje, kur iškils naujoji Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) areštinės ir sostinės 1-ojo policijos komisariato pastatai.
Ceremonijos akimirka
Ceremonijos akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pastebėjo, kad pagaliau pradedamas pirmasis Lietuvoje bendras policijos ir privataus verslo projektas.

Šiame projekte dalyvauja ir į jį investuoja nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros bendrovės „MG Valda“ dukterinė įmonė „PPP Projektas“.

„Įgyvendinus šį projektą, pagerės darbo sąlygos ne tik pareigūnams, bet ir komisariate apsilankantiems vilniečiams bei miesto svečiams. Vilniaus areštinė jau seniai tapo legendine blogąja to žodžio prasme, tokių prastų sąlygų negali būti XXI amžiaus modernioje ES valstybės sostinėje. Tikiuosi, kad statybos darbai vyks pagal numatytą grafiką ir pareigūnai pagaliau turės tokias sąlygas, kurių jie seniai nusipelnė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ceremonijos akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ceremonijos akimirka

Neplanuojame sustoti ties šiuo vienu projektu, jau vyksta intensyvūs parengiamieji darbai su privačiais investuotojais dėl panašių projektų Kaune ir Panevėžyje“, – teigė Lietuvos policijos generalinis komisaras L.Pernavas.

Pranešime spaudai teigiama, naujasis areštinės pastatas ateityje išspręs pasenusių ir nusidėvėjusių sulaikytųjų laikymo patalpų problemą, o naujojo komisariato projekte dėmesys skiriamas pareigūnų administracinio darbo palengvinimui – bus įrengtos patogesnės ir erdvesnės patalpos.

Abu objektai bus pastatyti per 2 metus, o 15 metų policija tęs partnerystę su privačiu investuotoju ir išsipirks šiuos pastatus. Per visą sutarties laikotarpį privatus investuotojas rūpinsis ir pastatų valdymu bei priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius