Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pora 9 kv. m buvusį „Amazon“ furgoną pavertė mažyčiu namu: kaip jie maksimaliai išnaudojo erdvę?

Hope ir Manny Hernandezų kelionė mažyčiame būste prasidėjo 2021 m. balandį. Pora atsisakė 111 kv. m ploto buto Floridoje ir persikėlė į 17 kv. m ploto 2010 m. „Ford Shuttle Bus“ autobusiuką, kurį patys perdarė, pora pasakojo „Insider“. 9 kv. m buvusį „Amazon“ furgonas – jau antrasis, kurį pertvarko pora.
Pora 100 kv. m. buvusį „Amazon“ pristatymo furgoną pavertė mažyčiu namu.
Pora 100 kv. m buvusį „Amazon“ pristatymo furgoną pavertė mažyčiu namu. / „Beer Run Bus“ nuotr.
Temos: 2 Amazon Remontas

10 mėnesių Hope ir Manny keliavo po JAV mikroautobusu, kurį praminė „Alaus bėgimo autobusu“. Jie aplankė alaus daryklas Nešvilyje, Čikagoje ir Naujajame Orleane. Jie buvo pasamdyti atnaujinti kitų žmonių mikroautobusus ir autobusus. Jie tyrinėjo dar nematytas šalies dalis.

Praėjusių metų vasarį pora nusprendė grįžti į Floridą ir atidaryti burbulinės arbatos parduotuvę. Grįžę namo, jie pardavė autobusą ir persikėlė į butą.

Greitai jie pasakė, kad pasiilgo klajokliško gyvenimo. Taigi, kai jų parduotuvė tapo savarankiška, jie suplanavo grįžti į kelią ir įsigijo kitą būstą – į „pensiją“ išėjusį „Amazon“ pristatymo furgoną.

Šį kartą pora pasirinko mikroautobusą, o ne autobusą. Savo naujiesiems namams atnaujinti jie išleido 82 000 JAV dolerių ir jį pertvarkant užtruko tris mėnesius.

Kai pora sutiko vėl gyventi mažame name, jiems reikėjo priimti sprendimą: pirkti autobusą ar furgoną.

Nors porai patiko autobuso suteikiama erdvė, jis turėjo keletą trūkumų. Visų pirma, jų teigimu, jis ne itin gerai važiavo degalais, be to, jį buvo sunku priparkuoti.

Kadangi pora mėgsta tyrinėti ir miestus, ir gamtą, rasti stovėjimo vietą autobusui didžiuosiuose miestuose buvo košmaras, sakė Manny. Pasak jų, su mažesniu mikroautobusu turėtų būti lengviau pastatyti automobilį.

„Mėgstame važiuoti ir aplankyti visas šias alaus daryklas, bet buvo taip sunku rasti, kur jį pastatyti“, – sakė Manny. „Nusprendėme rinktis furgoną, nes jis daug mažesnis.“

Spalio mėnesį Hope ir Manny už 49 000 JAV dolerių nusipirko 2019 m. „Ford Transit“, kuris anksčiau tarnavo kaip „Amazon“ pristatymo mikroautobusas, kurį, kaip jie sakė, įsigijo iš „Ford“ atstovybės.

Tris mėnesius pora remontavo mikroautobusą ir dokumentavo pertvarką savo „YouTube“ kanale „Beer Run Bus“. Jie norėjo, kad viskas jų naujuose namuose būtų aukščiausios klasės ir neprisijungę prie elektros tinklo, todėl sakė, kad išleido apie 33 000 JAV dolerių furgonui paversti namais.

Kai vasario mėn. baigsis dabartinė jų buto nuomos sutartis, pora vėl leisis į kelionę.

Kadangi vietos nedaug, Manny sakė, kad pora visame furgone protingai išnaudojo vietą.

Nors jų buvęs autobusiukas buvo mažas, naujasis furgonas yra dar mažesnis – vos 9 kv. m. Tai reiškė, kad pora turėjo išmaniai pasirūpinti vietos išnaudojimu, sakė jie.

„Įrengėme tiek daug paslėptų daiktų saugyklų“, – sakė Manny. „Esame nustebę, kiek daug unikalių funkcijų turi šis furgonas.“

Kai tik buvo įmanoma, pora sakė, kad pridėjo išmaniosios saugyklos, pavyzdžiui, paslėptus skyrius, ištraukiamą sandėliuką ir ištraukiamą lovą. Čia galite pažvelgti iš arčiau.

Prie įėjimo į furgoną yra suoliukas su paslėpta daiktadėže, kurį jie naujai aptraukė patys. Sėdimojoje dalyje įrengti du saugos diržai, o suoliuko viršus pakeliamas, kad būtų galima atidaryti daiktadėžę.

Tačiau tai ne vienintelė suoliuko ypatybė. Jis taip pat transformuojamas į nedidelę lovą.

Manny 10-metis sūnus planuoja prisijungti prie poros dalį jų kelionės, todėl Manny suprojektavo sulankstomą trivietį suoliuką, kad sūnus galėtų ant jo miegoti.

„Praleidau apie 10 dienų, kurdamas jam jo erdvę“, – sakė Manny.

Po suolu esančioje erdvėje bus laikomi jo žaislai ir daiktai. Be to, pertvarkyta lova yra maždaug 1,5 metro ilgio, o tai idealiai tinka jo sūnui, sakė Manny. Pora pasuko keleivio sėdynę, kad sukurtų didesnę gyvenamąją erdvę.

Kai pora bus kelyje, savo furgone turės keletą skirtingų sėdimų vietų. Jie turi valgomojo zoną, suoliuką, taip pat keleivio sėdynę priekyje, kuri pasukama į furgono galą. Manny sakė, kad pasukama sėdynė atveria gyvenamąją erdvę ir leidžia furgone jaustis erdviau.

Autobusiuko gale yra virtuvės zona su pagal užsakymą pagamintomis spintelėmis ir daugiau slaptaviečių.

Manny sakė, kad jis pagal užsakymą pagamino visas spinteles visame mikroautobuse, todėl galėjo maksimaliai išnaudoti kiekvieną centimetrą ir sukurti poros poreikius atitinkantį išdėstymą.

Vienas iš virtuvės stalčių atsidaro ir atveria slaptą skyrių. Virtuvėje yra šeši stalčiai, o po didžiausiu iš jų – paslėpta kamera.

Kai Manny ištraukia stalčių, jis gali pakelti viršutinę dalį ir patekti į tuščią erdvę, kurios iš išorės nematyti. Manny pasakojo, kad šią erdvę galima naudoti įvairiems dalykams, pavyzdžiui, paslėpti užkandžius, kurių nenorite, kad rastų partneris.

Pora ant savo viryklės uždėjo dangtį, kuris atlieka ir stalviršio funkciją. Panašų viryklės dizainą Hope ir Manny naudojo ir savo senajame autobuse. Jie sakė, kad pridėjus viryklės dangtį, jų virtuvėje atsiranda daugiau vietos stalviršiui, kai jie negamina maisto.

Iš stiklo pagamintas dangtis sulankstomas į dvi dalis. Kai pora naudoja viryklę, dangtį galima laikyti už jos.

Baigę gaminti maistą, pora gali uždengti viryklę atgal ir naudoti plokščią paviršių kitiems darbams.

Į furgono sieną įkombinuota prieskonių lentyna. Tarp furgono lango ir sienos buvo nedidelė erdvė, ir Manny sakė, kad tai ideali vieta mažytei lentynėlei.

Prieš ką nors statydami pora sakė, kad pirmiausia turi apsvarstyti, kaip daiktai judės ir barškės nelygiu keliu. Pavyzdžiui, prie lentynos jie pridėjo paaukštintus kraštus, kad važiuojant prieskoniai neišsibarstytų.

Pora taip pat užmaskavo savo tualetą, kad jis atrodytų kaip spintelė. Šalia suoliuko furgone yra spintelės zona, kuri atrodo kaip virtuvės dalis.

Pora taip pat užmaskavo savo tualetą, kad jis atrodytų kaip spintelė.

Tačiau stalviršis pakeliamas, o atsidarius durelėms matomas tualetas, prijungtas prie furgono vandens rezervuaro.

Hope sakė, kad viena mėgstamiausių jos senojo autobuso funkcijų buvo ištraukiamas sandėliukas, todėl pora pasirūpino, kad jis būtų įrengtas ir šiame mikroautobuse.

Svarstydama savo mėgstamiausias senojo autobuso funkcijas, Hope sakė, kad jai patiko ištraukiamas sandėliukas.

Tai leido jai pasiekti viską, kas yra erdvėje, nekrapštant aplink. Šiame autobuse Manny ir Hope sutiko kairėje šaldytuvo pusėje įrengti dar vieną sandėliuką, kuriame jie galėtų laikyti užkandžius, konservus, dribsnių dėžutes ir kitus būtiniausius daiktus.

Pačiame autobuso gale įrengta paaukštinta sėdimoji vieta, paverčiama lova. „Mūsų autobuso gale yra valgomojo zona, kuri virsta lova“, – sakė Manny.

Stalas yra pasukamas, o nuleidus stalą jis tampa jų karalienės dydžio lovos pagrindo dalimi. Suolo pagalvėlės virsta jų čiužiniu, kurį jie ištraukia kiekvieną kartą transformuodami erdvę.

Valgomojo zonoje po grindimis taip pat yra paslėptas sandėliukas.

„Po valgomojo erdve įrengėme šaunią saugyklą su statramsčiais ir 30 galonų gėlo vandens rezervuaru.“

Į valgomojo zoną vedančio laiptelio viršus atsidaro, kad būtų galima laikyti daiktus. Manny sakė, kad ši sandėliavimo vieta yra sujungta su didesne sandėliavimo vieta, į kurią pora gali patekti iš furgono galo.

Hope ir Manny nenorėjo švaistyti patalpos erdvės dušui, todėl vietoj jo pridėjo lauko sistemą.

Manny sakė, kad senajame autobuse jie retai naudojosi įrengtu vidaus dušu. Vietoj to jie rinkosi dušą „Planet Fitness“ ir sunkvežimių stotelėse visoje šalyje, kur buvo begalė vandens ir daugiau vietos.

„Tai buvo visiškas vietos švaistymas“, – sakė Manny apie autobuso dušą. „Todėl nusprendėme sutaupyti vietos ir įrengti lauko dušą.“

Kai Manny ir Hope atidaro savo mikroautobuso galines duris, ten yra nuimama dušo galvutė, kuria jie gali nusiplauti nešvarias kojas arba apiprausti šunis. Pora pripažino, kad ketina naudotis viešaisiais dušais.

Hope apibūdina savo baigtą mikroautobusą kaip „aukštos klasės“ ir „spalvingą“ ir sakė, kad nekantrauja savo naujaisiais namais apkeliauti JAV, Kanadą ir Meksiką.

Manny sutiko.

„Jaučiuosi tikrai padaręs daug“, – sakė jis. „Kai tik pradėjau daryti pertvarkymus, mano įgūdžiai buvo padorūs. Dabar jie labai patobulėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius