-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pora namus Oregone iškeitė į pertvarkytą mokyklinį autobusą: per metus sutaupo per 9 tūkst. eurų

Pora, kuri jautė finansinę įtampą, iškeitė namus Oregone (JAV) į pertvarkytą mokyklinį autobusą. Alyssa Lydick ir jos partneris Johnathonas Peckas užsiėmė seno autobuso pertvarkymu į savo svajonių namus, o dabar, pakeitę gyvenimo būdą, sutaupo apie 8000 svarų sterlingų (9075 eurų) per metus, rašo portalas metro.co.uk.
Pora savo namus Oregone iškeitė į pertvarkytą mokyklinį autobusą
Pora savo namus Oregone iškeitė į pertvarkytą mokyklinį autobusą / Vida Press nuotr.

„Žinojome, kad negalime sau leisti toliau gyventi „tradiciniu“ būdu, nes jis mums tiesiog netiko“, – portalui NeedToKnow.online teigė Alyssa.

„Pasidomėję apie šį gyvenimo būdą, supratome, kad jis mums puikiai tinka – pigesnis, visiškai pritaikomas ir saugesnis, nei bet koks kitas mobilus gyvenimo būdas. Visada galvojau, kad gyvenimas mokykliniame autobuse skamba įdomiai, o dabar, kai tai buvo vienintelis dalykas, kurį galėjome sau leisti“, – kaip pasirinko tarp nedidelio namelio ir autobuso, atskleidė moteris.

2020 m. pora jautė nepriteklių ir gyveno iš savo santaupų. Tačiau kai Johnathonas neteko darbo vietiniame ūkyje, jie žinojo, kad reikia pokyčių.

22 ir 25 metų jaunuoliai svarstė galimybę persikelti iš savo buto į mažą namelį, tačiau tada internete aptiko parduodamą naudotą autobusą.

2020 m. gruodį jie ryžosi tam ir už 9 900 svarų sterlingų (11 230 eurų) iš pardavėjo Pietų Kalifornijoje nusipirko 2000 m. „BlueBird“ autobusą – o 2021 m. sausį pradėjo pertvarkymo darbus.

Turėdama ribotą biudžetą, pora per visą atnaujinimo laikotarpį ėmėsi gludinti „pasidaryk pats“ įgūdžius – visko mokėsi iš naujo, „YouTube“ ir bandymų bei klaidų būdu.

Jie pradėjo nuo interjero išardymo, prieš tai pašalindami rūdis ir uždengdami langus. Tada jie pridėjo izoliacijos ir naujas grindis, prieš įsikeldami.

Kaip pasakojo Alyssa, jų buto nuomos sutartis buvo pasibaigusi, todėl persikėlė į autobusiuką su būtiniausiais daiktais.

„Mes labai sunkiai dirbome, kad pasiektume tai, ką turime dabar, ir pasirūpinome, kad būtų viskas, ko reikėjo, kad erdvėje jaustumėmės kaip namuose. Dabar turime sandėliuką, ištraukiamą autobusą, saulės bateriją, užuolaidas ir mini biblioteką. Nei Johnathonas, nei aš neturime jokios ankstesnės patirties statybose“, – sakė moteris.

„Nors žinojome pagrindinius dalykus, prieš pradėdami dirbti, stengėmės kuo daugiau sužinoti apie tai, ką darysime, tačiau niekas negalėjo mūsų paruošti tam, kas mūsų laukė. Tačiau labiausiai mums patinka tai, kad galime turėti namus, kurie keičiasi kiekvieną dieną“, – pridūrė ji.

Pora apskaičiavo, kad remontui išleido apie 2880 svarų sterlingų (3267 eurų), o sutaupė pinigų autobusui įrengti pasitelkę naudotą medieną ir anksčiau naudotus baldus.

Dabar jie nekantriai laukia, kada galės išvykti autobusu į kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius