Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šventosios poilsio ir apartamentų kompleksas „Elija“ – ant prekystalio

Ne vienerius metus teismuose dėl statybų teisėtumo įstrigęs Šventojoje iškilusio poilsio bei apartamentų komplekso „Elija“ pardavimas pajudėjo. Bankroto administratorius ant prekystalio padėjo dalį pastatų, o bankas siūlo įsigyti atskirų poilsio apartamentų.
Kompleksas „Elija“ Šventojoje
Kompleksas „Elija“ Šventojoje / „Ober-Haus“ nuotr.

Komercinio banko SEB antrinė NT valdymo įmonė „Litectus“ praėjo pardavinėti 24 poilsio apartamentus. Jai tarpininkaujanti nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“ prognozuoja, kad jie bus išpirkti iki rudens.

„Nors butai ir buvo kurį laiką nenaudojami, tačiau jie visą laiką buvo šildomi, prižiūrimi, tvarkomi. Tad jų būklė labai gera. Tokio projekto lygiaverčių alternatyvų rinkoje beveik nėra. Išplanavimo sprendimai, namo architektūra, lokacija, eksploatacijos ir išlaikymo sąnaudos yra išties protingai apgalvoti, tad butai yra likvidūs. Prognozuojame, kad iki rudens bus parduoti visi. Susidomėjusių srautas išties nemažas“, – pasakojo „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.

„Ober-Haus“ nuotr./Kompleksas „Elija“ Šventojoje
„Ober-Haus“ nuotr./Kompleksas „Elija“ Šventojoje

Komplekse parduodamų 1-2 kambarių apartamentų kainos siekia 35 tūkst. – 62,9 tūkst. eurų.

Parduoda ir viešbučius

Netrukus turėtų pasibaigti ir projektą plėtojusios bendrovės „Baltijos pirkliai“ bankroto administratoriaus surengtos varžytinės.

Pirmadienį turėtų paaiškėti, ar du poilsio apartamentų bei viešbučio pastatai Palangos Mokyklos gatvėje, 101 apartamentas, 30 sandėliukų, 2 mažesni bei vienas didelis 9212,52 kv. m ploto garažai, automobilių stovėjimo aikštelė ras naują šeimininką. Jų pradinė kaina – 3,63 mln. eurų.

Anot bankroto administratoriaus bendrovės „Restrus“ vadovo Vėjūno Klimo, kol kas susidomėjusių varžytinėmis nesulaukta.

„Bet paprastai aktyvumas būna paskutinėmis dienomis“, – teigė jis.

Šventosios kurorte už 29 mln. eurų statytas „Elijos“ kompleksas iškilo 2010 metais. Jį sudaro gyvenamųjų ir poilsio butų kompleksas: 9 gyvenamieji 6-8 aukštų pastatai, kuriuose iš viso suprojektuoti 385 apartamentai.

Prokurorai dėl statybų teisėtumo kreipėsi į teismą, tačiau 2014 metais teismai nusprendė, jog kompleksas pastatytas teisėtai. Tačiau tais pačiais metais „Baltijos pirkliams“ iškelta bankroto byla. Bendrovė „Baltijos pirkliai“ teigė patyrusi 30 mln. eurų nuostolį ir ketino pabandyti prisiteisti juos iš valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius