Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikras Versalis Silicio slėnyje – netrukus duris atversianti nauja „Apple“ būstinė

Šiemet duris atversianti nauja „Apple“ būstinė Kalifornijoje, Silicio slėnyje, jau dabar laikoma patraukliausia darbo vieta pasaulyje. Į projektą investuota beveik 5 mlrd. JAV dolerių ir šis pastatas turėtų tapti brangiausia įmonės būstine per visą istoriją, rašo 1843magazine.com.
„Apple“ šiais metais baigs statyti įmonės būstinę Kalifornijoje
„Apple“ šiais metais baigs statyti įmonės būstinę Kalifornijoje / „Apple“ nuotr.

Teigiama, kad šis pastatas tarp kitų įmonių būstinių išsiskirs ne tik modernumu, bet tai bus brangiausia būstinė per visą istoriją.

Pastatas kyla jau ketverius metus, o čia dirbs 13 tūkst. „Apple“ darbuotojų.

Šiame erdvėlaivį primenančiame pastate mašinos pranyks požeminiuose parkuose, o asfaltą pakeis žaluma. Taip pat naujoje „Apple“ būstinėje įrengta tūkstantis vietų dviračiams.

Įspūdingoje naujoje „Apple“ būstinėje įrengta daugiau nei tūkstančio vietų auditorija, sporto salė ir 91 tūkst. kv. metrų ploto tyrimų erdvė.

„Silicio slėnis turi savo Versalį“, – taip apie rato formos pastatą pasakė Kalifornijos universiteto profesorius Louisas Mozingo.

Keturių aukštų pastatą dengs unikalūs langai, kuriuose įmontuoti saulės kolektoriai. Jie turėtų pilnai aprūpinti pastatą elektra, o miesto energiją įmonė žada naudoti tik nenumatytais atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius