Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Turto bankas dukart brangiau nei tikėjosi pardavė išskirtinį poilsio paskirties kompleksą Papėje

Šiandien įvyko poilsio paskirties pastatų komplekso Latvijos pajūryje, Papėje aukcionas. Aukcione nugalėjo pirkėjas už šį turtą pasiūlęs 205 tūkst. eurų kainą. Iš viso aukcione varžėsi keturi dalyviai, pradinę objekto kainą kilstelėdami net dukart, rašoma Turto banko pranešime spaudai.
Papė
Papė / Turto banko nuotr.

Aukcione buvo parduodamas 1986 m. statybos dviejų aukštų 238 kv. m ploto poilsio namas ir keli 235 kv. m bendro ploto pagalbiniai statiniai. Pastatų kompleksas nuo Baltijos jūros pakrantės nutolęs vos 400 m ir tai masino pirkėjus, ieškančius panašių objektų pajūryje asmeninėms reikmėms ar investicijai.

Papės gyvenvietė, išsidėsčiusi tarp Papės ežero ir Baltijos jūros pakrantės, pastaraisiais metais sulaukia nemažai nekilnojamojo turto pirkėjų iš Lietuvos dėmesio. Latvijos pajūryje dažniausiai dairomasi objektų, kurie tiktų investicijai, įrengti poilsio ar apgyvendinimo paskirties objektus: kempingus, glampingus ir pan.

Pradinė aukcione parduoto komplekso kaina buvo 100 tūkst. eurų, taigi dalyviams besivaržant pakilo dukart iki 205 tūkst. eurų. Gautos lėšos bus pervestos į valstybės biudžetą.

Šį objektą Turto bankas 2021 m. gruodį perėmė iš Valstybinių mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro. Aukciono laimėtojas įgis teisę kreiptis į atsakingą Latvijos instituciją dėl objektui priskirto žemės sklypo nuomos.

Lietuvos valstybė užsienyje valdo 29 objektus, kurių bendras plotas beveik 26,8 tūkst. kv. metrų, o likutinė vertė – beveik 80 mln. eurų. Latvijoje Lietuvos valstybei priklauso ambasados pastatas Rygoje ir aukcione parduotas objektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius