Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 19 /18:57

Ant prekystalio – buvęs „Tėvynės“ kino teatras: įkainotas daugiau nei milijonu eurų

Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, parduodamas buvęs „Tėvynės“ kino teatro pastatas, kuriame pastaraisiais dešimtmečiais veikė įvairūs teatrai ir klubai. Šiuo metu čia įsikūręs muzikinis teatras „Legendos klubas“. Už 1233 kv. m pastatą prašoma 1,4 mln. eurų.

„1954 m statybos dviejų aukštų, įdomaus eksterjero pastatas, puoštas kolonomis, renovuotas 2002 metais. Įspūdingai retro stiliumi įrengtas bei teatro dekoracijomis puoštas patalpų interjeras sukuria intriguojančią vidaus aplinką. Šiose patalpose anksčiau veikė „Tėvynės“ kino teatras, dabar – muzikinis teatras „Legendos klubas“, – teigiama tinklalapyje capitalcommercial.lt įdėtame skelbime.

Jame taip pat nurodoma, kad tai – universali vieta, puikiai tinkanti rengti įvairaus formato renginius – koncertus, spektaklius, šokių vakarus, konferencijas bei uždarus vakarus.

„Puiki lokacija ir geras pastato žinomumas leis sugeneruoti didelį klientų srautą. Pastatas gali būti pritaikytas ir kitoms veikloms (ofisų, prekybos)“, – pakišama idėja skelbime.

Tai – ne pirmas kartas, kai šis pastatas pasirodo pardavime. Prieš kelis metus taip pat buvo skelbta, kad buvęs Tėvynės kino teatras parduodamas. Tuo metu pastato kaina, kaip rašėme, siekė 990 tūkst. eurų.

Neoklasicistinio stiliaus pastatas Kalvarijų gatvėje pastatytas 1954 m., renovuotas 2002 m. Jaunesnei kartai jis buvo žinomas dėl jame anksčiau veikusių muzikinių klubų „Brodvėjus“ ir „New York“, vyresniajai – dėl sovietmečiu čia įsikūrusio kino teatro „Tėvynė“.

2021 m. pardavinėjant šias patalpas, ambicijų paversti jį dokumentinių filmų kultūros židiniu neslėpė žinomo dokumentinių filmų režisieriaus Audriaus Stonio, jo dukros, taip pat dokumentinius filmus kuriančios Marijos Stonytės ir garso režisieriaus Manto Kazlausko įkurta viešoji įstaiga „Kinometras“.

Menininkai norėjo šį pastatą nupirkti, įkurti kino centrą ir netgi grąžinti pastatui „Tėvynės“ pavadinimą. „Tėvynė“ įeis į istoriją kaip pirmasis atkurtas kino teatras Lietuvoje“, – rašyta tuometiniame įstaigos internetiniame puslapyje.

Tiesa, jų planas galiausiai nebuvo įgyvendintas.

2022 m. portalai lrytas.lt ir vz.lt skelbė, kad šį pastatą įsigijo „Ribas Holdings“ vadovas Patrikas Ribas ir bendrovės „SPV-11“ vadovas Arūnas Elsteris“. Viešai skelbta, kad jų tikslas – iki 2024 m. pabaigos pastatą rekonstruoti, kad jame galėtų veikti „aukšto lygio restoranas“, vykti renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius