TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 06 /2023 10 11

„Vilungės statyba“ neigia įtarimus dėl VRM reabilitacijos centro statybų Trakuose

Statybų bendrovė „Vilungės statyba“ neigia Turto banko viešai paskelbtus įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo rekonstruojant Vidaus reikalų ministerijos (VRM) reabilitacijos centrą Trakuose. Įmonė tvirtina nepažeidusi nei sutarties, nei įstatymų. Turto bankas tikina, jog nepriklausomi ekspertai padės išsiaiškinti, kas teisus.
Turto banko nuotr.
VRM reabilitacijos centro statyba Trakuose

„Vilungės statyba“ trečiadienį BNS nurodė, kad visus sutartyje numatytus darbus atliko pagal teisės aktus ir kitus reikalavimus. 

„Vykdant statybos rangos sutartį dėl reabilitacijos centro Trakuose rekonstravimo darbų ir darbo projekto parengimo, bendrovė griežtai laikėsi visų statybos norminių reikalavimų ir visus darbus atliko laikantis Turto banko suderintų ir patvirtintų projektinių sprendinių, taikant pažangiausias statybos darbų technologijas ir laikantis aukščiausių kokybės reikalavimų“, – teigiama įmonės komentare. 

Praėjusią savaitę Turto bankas paskelbė, kad centro statybas nutarta stabdyti po to, kai tapo prieinama informacija, jog  rangovė galimai nesilaikė projektinių sprendimų ir klastojo techninę dokumentaciją.

Bendrovė taip pat nurodė, jog Turto banko informacija apie galimą jos piktnaudžiavimą yra klaidinanti, be to, jokių pažeidimų nenustatė ir Statybų inspekcija. 

„Turto banko išplatinta informacija apie neva bendrovės „Vilungės statyba“ galimą piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą neatitinka tikrovės. Už valstybinę statybų priežiūrą atsakingos institucijos ir atestuoti ypatingųjų statinių statybos priežiūros specialistai nenustatė jokių pažeidimų „Vilungės statybos“ veikloje ir nestabdė statybos darbų“, – rašoma įmonės komentare.

Tokį „Vilungės statybos“ pareiškimą Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius vadina rangovės teise: „Rangovas turi teisę elgtis taip, kaip jam atrodo teisinga“. 

Jis BNS sakė, kad sutarties pažeidimą nustatys tam samdomas nepriklausomas ekspertas, o prireikus bankas kels atsakomybės klausimą.

„Šiuo metu perkamos nepriklausomo eksperto paslaugos siekiant nustatyti, ar mūsų tie įtarimai yra pagrįsti. Iš tos filmuotos medžiagos, kurią esame gavę, matyti, kad sutartis gali būti pažeista“, – trečiadienį BNS sakė K. Vaitkevičius.

„Mes bet kuriuo atveju sieksime tiesos ir aiškumo ir kelsime civilinės teisės klausimą, jeigu paaiškės, kad vyko veikla ne pagal projektą“, – pridūrė jis.

VRM kanclerė Jovita Petkuvienė praėjusią savaitę sakė, jog pasitvirtinus įtarimams žadama kreiptis į teisėsaugą dėl galimo sukčiavimo. 

Beveik 4 mln. eurų vertės sutartis dėl policininkų, ugniagesių ir kitų statutinių pareigūnų reabilitacijos centro atnaujinimo su „Vilungės statyba“ pasirašyta 2021 metų kovą.

Kol vyksta rekonstrukcija, reabilitacijos paslaugos pareigūnams teikiamos trijose įstaigose – VRM Medicinos centre bei reabilitacijos įstaigose „Dainava“ ir „Pušynas“ Druskininkuose bei Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius