TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žemės drebėjimams atsparų namą pastatyti galima vos per 26 valandas: štai kaip

Cemento bendrovė „Progreso“ baigė statyti pirmąjį Gvatemaloje 3D spausdintuvu atspausdintą pastatą. Gyvenamojo namo prototipas sukurtas taip, kad atlaikytų vietos seisminį aktyvumą, ir jame derinami modernūs 3D spausdinimo statybos metodai su tradiciniais vietos šiaudiniais stogais, rašo „New Atlas“.
Statybos
Statybos / Vida Press nuotr.

Namas pastatytas naudojant „COBOD“ spausdintuvą „BOD2“, kuris taip pat buvo naudojamas neseniai Indijoje pastatytam pašto skyriui ir pirmajam Europoje dviejų aukštų 3D spausdintuvu atspausdintam namui.

Statybos proceso metu 3D spausdintuvas sluoksniais išspaudė į cementą panašų mišinį, pagal iš anksto suplanuotą planą sudarydamas konstrukcijos apvalkalą.

Spausdinimo procesas užtruko vos 26 valandas, nors jis buvo paskirstytas per septynias dienas. Kai betoninis karkasas buvo baigtas, statybininkai pridėjo langus, elektros instaliaciją ir vandentiekį, taip pat viską, ko reikėjo. Jie taip pat užklojo tradicinį regiono stogą iš palmių šiaudų.

Taip pat sumontuotos medinės lentjuostės, padedančios skatinti natūralų vėdinimą. COBOD atstovas pasakojo, kad daug dėmesio buvo skiriama tam, kad statinys atlaikytų net stiprų žemės drebėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius