Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aštrus atkirtis kritikams: ,,Mes tikrai keliausime‘‘

Nors pastaruoju metu girdime labai daug įvairių nuogąstavimų dėl sunkios turizmo sektoriaus padėties, tačiau ne viskas yra taip blogai, kaip gali atrodyti. Pandemijos metu sustojusiam turizmui matomos ateities perspektyvos įneša vis daugiau optimistinių nuotaikų, o atsiradusi nauja paklausa – dar platesnių galimybių.
Aštrus atkirtis kritikams: ,,Mes tikrai keliausime‘‘
Aštrus atkirtis kritikams: ,,Mes tikrai keliausime‘‘ / Partnerio nuotr.

Internetinės kelionių agentūros „Labas, pasauli“ vadovas Vaidotas Oldenburg teigia, kad šiuo metu esanti verslo ir turizmo situacija gerėja su kiekviena diena ir prie to stipriai prisideda valstybės teikiamos paramos.

„Vos prieš du mėnesius buvome absoliučioje nežinioje, tačiau šiandien jaučiamės tvirtai ir jau turime pirmuosius pardavimus. Atsiveria sienos su Europos šalimis, greitu metu startuos ir Lietuvos keliautojų pamėgtos kelionės į Turkiją. Turėjome nuostabius praėjusius metus ir matome dar didesnes ateities perspektyvas. Rinkoje skynėmės pergales augdami ir per pastaruosius metus tapome didžiausių organizatorių Europoje TOP partneriais. Tai mums leido užsiauginti „lašinius“, kurie sąstingio metu padėjo išlikti ir išlaikyti darbo kokybę. Taip pat, nors esame ypač jauna įmonė, atitikome visus valstybės reikalavimus paramoms gauti: darbo užmokesčių dalinis kompensavimas, subsidija apyvartinėms lėšoms, patalpų nuomos dalinis kompensavimas ir praktiškai beprocentė paskola verslui. Šiuo metu dalyvaujame ir keliuose kituose projektuose – gavus ir šį finansavimą, kelionių planavimo patogumą pakelsime į kitą lygį“, – kalbėjo V.Oldenburg.

Partnerio nuotr./Internetinės kelionių agentūros „Labas, pasauli“ vadovas Vaidotas Oldenburg
Partnerio nuotr./Internetinės kelionių agentūros „Labas, pasauli“ vadovas Vaidotas Oldenburg

Pinigų grąžinimas už neįvykusias keliones klientams nėra prioritetas? Kelionių ekspertas netiki nuogąstavimais, kad daugumai klientų netinkamos alternatyvos ir žūtbūt norima susigrąžinti pinigus:

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu dauguma žmonių supranta esamą situaciją ir ją vertina optimaliai, o mūsų darbas su esamais klientais – nenutrūkstamas. Galiojančių sutarčių turime šimtus ir klientų vienų nepaliekame. Kasdien keičiamos kelionės datos, prisitaikome prie keliautojų norų. Nors ir turėjome stresinių situacijų, tačiau galime pasidžiaugti ir drąsiai teigti, kad mūsų klientai – patys geriausi rinkoje. Net apie 50 proc. sutarčių pakeitėme (arba šiuo metu vyksta keitimo procedūros) į klientams tinkamas kitas išvykimo datas, dar apie 40 proc. išduoti dovanų kuponai (arba šiuo metu vyksta išdavimo procedūros), o neradus bendro sprendimo su 10 proc. klientų – vykdomos pinigų grąžinimo procedūros.“

Pasak V.Oldenburg, įmonės patikimumas po pandemijos tik sustiprės, o esama situacija verslą paskatins plėstis ir augti.

„Neretai gauname padėkos laiškus už greitai ir puikiai išspręstas problemas. Esame tikri, kad klientai mumis pasitiki, ir patikimumas auga. Auga ir pati įmonė – jau ruošiamas naujas, nestandartinis projektas Lietuvos rinkai, tačiau skubėti ir paleisti jį neužbaigtą tikrai nežadame. Geros žinios visiems – patogumo prasme turėsime geriausią sistemą Lietuvoje ir gal net visose Baltijos šalyse. Pradžios laukiame su nekantrumu: tai mums padės ne tik įsitvirtinti naujoje nišoje, tačiau ir stipriai prisidės prie įmonės augimo“, – neabejoja kelionių agentūros vadovas.

Prognozuojant, kokio masto pokyčiai laukia turizmo rinkos, „Labas, pasauli“ internetinės kelionių agentūros vadovas išlieka ramus:

„Mes tikrai keliausime. Tačiau taip – pokyčių bus. Didesnę koncentraciją matysime vietiniam turizmui, higienos normos bus aukštesnės. Tačiau žmonės pradės labiau vertinti keliones, o ilgainiui išvykstamas turizmas ne tik grįš į buvusias aukštumas, bet ir matysime paklausos augimą. Dėl kainų prognozuoti nedrįsčiau – ją sudaro ypač daug faktorių, pradedant naftos kaina, baigiant pasiūla ir organizatorių verslo strategija. Galiu patikinti, kad kokios jos bus – nežino kol kas niekas, o įsigyti keliones iš anksto išlieka patraukliausia dėl plataus datų ir viešbučių pasirinkimo, užtikrintos geros kainos bei palankiausių išankstinių užsakymų sąlygų.“

Internetinė kelionių agentūra LabasPasauli.lt veiklą pradėjo 2017 m. Bendradarbiaudama su didžiausiais Lietuvos organizatoriais įmonė per 2019 m. atostogų išleido daugiau nei 6000 turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius