-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija sudarė galimybės „Miško brolių“ draugijai tęsti laisvės kovotojų veiklos įprasminimą

Pasiekus informacijai, jog „Miško brolių“ draugija teikia apeliaciją Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimui, finansų ministrė Gintarė Skaistė pažymi, jog surastas sprendimas, kaip būtų galima nepažeisti teisėtų sprendimų ir Draugijai tęsti savo veiklą, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Draugijai pasiūlėme sprendimą – patalpas patikėjimo teise perduoti valstybės įstaigai, vykdančiai veiklas, artimas muziejaus, atminties išsaugojimo veikloms, kuri muziejaus veiklai vykdyti, savo ruožtu, panaudos teise maksimaliam terminui patalpas perduotų „Miško brolių“ draugijai. Jei šis veiklos modelis bus priimtinas, ieškosime finansinių išteklių aplinkos, gerbūvio sutvarkymui ir muziejaus įkūrimui valstybės biudžeto lėšomis. Šis sprendimas leistų gerbiamam Albinui Kentrai likti patalpose, o „Miško brolių“ draugija, bendradarbiaudama su patalpas perėmusia įstaiga, galėtų įprasminti laisvės kovotojų ir partizanų veiklą, sukurdama ekspozicijas ir viešąsias erdves visuomenei“, – pažymėjo finansų ministrė G.Skaistė.

Anot ministrės, įstaiga, kuriai būtų galima perduoti „Miško brolių“ patalpas, galėtų būti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, jei pats A.Kentra sutiktų su tokiu pasiūlymu – jis galės pasirinkti, kokia valstybės įstaiga jam atrodo tinkamiausia.

„Intensyviai konsultavomės su ekspertais ir siūlome sprendimą, kad Draugijos veikla galėtų ir toliau būti tęsiama. Jokiu būdu nekalbame apie iškeldinimo scenarijų, suprantame „Miško brolių“ misiją visuomenėje saugant istorinę Lietuvos atmintį bei gerbiamo A.Kentros indėlį“, – teigė ministrė G.Skaistė.

Finansų ministerija kartu pažymi, jog perduodama neatlygintinai naudoti pastatus, skirdama jų rekonstrukcijai finansavimą, valstybė visada rėmė „Miško brolių“ idėją – įkurti šiuose pastatuose muziejų partizanų, laisvės kovų dalyvių, savanorių istorinei atminčiai pagerbti.

Tikimasi, kad pasiūlymui pritars ir Draugija, o valstybė per patalpas perėmusią įstaigą prisidės prie laivės kovotojų atminimo įprasminimo ir įamžinimo. Suderinus visų suinteresuotų šalių lūkesčius, sprendimų projektai dėl patalpų perdavimo ir tolesnio panaudojimo bus pateikti Vyriausybei.

Finansų ministerija, taip pat pažymi, kad negali kalbėti apie nuosavybės įteisinimą Draugijai, nes toks sprendimas nebūtų teisėtas – pagal dabartinius įstatymus ir valdymo praktikas yra įdiegta labai daug saugiklių, todėl toks nuosavybės įteisinimas Draugijai, deja, neįmanomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius