Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl rudenį nepavyksta nesusirgti?

Rudenį lengviau ar rimčiau, kelioms dienoms ar ilgoms savaitėms suserga dauguma žmonių. Vienam lengvas peršalimas gali tapti rimtesne liga, o kitam atsinaujina per pavasarį ir vasarą užmiršti negalavimai.
Peršalimas
Peršalimas / Projekto partnerio nuotr.

Daugelis laikosi mitu tapusios nuomonės, jog rudenį suserga tik „paliegėliai“, dėl to ima graužti save, jeigu ir patys neatsilaiko prieš į patalą guldančių ligų bangą. Rudeniniai susirgimai nėra kažkas mitinio ar gėdingo. Vis dėlto galima žinoti kai kuriuos dalykus, kurie padidins tikimybę išvengti rudeninių negalavimų, o vis dėlto susirgus - pasijusti geriau, pasveikti greičiau.

Puikios sąlygos infekcijoms

Nors per visą vasarą kaupėme sveikatą ir imuninę sistemą stiprinančias medžiagas valgydami šviežias daržoves, vaisius, šildydamiesi saulės spinduliuose, tačiau rudenį susidaro idealios oro sąlygos virusams ir bakterijoms gyvuoti bei daugintis. Dėl to suserga ne tik silpnos sveikatos žmonės, bet ir sveikuoliai bei stipruoliai. Vis dėlto rudenį vengti buvimo gryname ore tikrai nėra gera išeitis. Atvirkščiai, svarbu kuo daugiau vaikščioti, judėti gamtoje, tačiau reikia rinktis žmonių neperpildytas vietas. Tai pagerins savijautą, bendrą būklę ir organizmui padės dar geriau pasiruošti žiemai.

Pablogėja odos būklė

Dėl saulės spindulių stokos, vėjo, drėgmės, šalčio gali pablogėti odos ligomis sergančių žmonių būklė. Gali paūmėti žvynelinė, atopinis ar seborėjinis dermatitas, aknė, lūpų pūslelinė, kitos virusinės ligos, po peršalimo atsirasti rožinė dedervinė. Odos ligų atvejais geriausia konsultuotis su speciaistais individualiai. Daugeliu atvejų rekomenduojama naudoti specialius apsauginius ar gydomuosius tepalus.

Išsausėja gleivinės

Prasidėjus šildymo sezonui, dažnai išsausėja patalpose esantis oras. Tai kenkia nosies gleivinei, nosiaryklei, odai. Atsiranda terpė virusams ir bakterijoms. Dėl to ir šaltuoju metų sezonu būtina kambarius vėdinti, geram patalpų mikroklimatui palaikyti galima naudoti šiuolaikiškus, tyliai veikiančius ir energiją taupančius oro drėkintuvus, pavyzdžiui, Vokietijos gamintojo „Medisana“ UHW oro drėkintuvą.

Profilaktikos tikslais puikiai tinka „Medisana“ inhaliatoriai. Profilaktinės procedūros inhaliatoriais padeda apsisaugoti nuo kvėpavimo takų ligų. Inhaliuojant, nors ir be vaistų, paprastą druskos tirpalą, plaučiuose aktyviau vyksta apykaitos procesai ir gerinamas atsikosėjimas, dėl to iškosėjami įvairūs nešvarumai, plaučiai yra valomi bei ventiliuojami.

Drėgmė „kaulus laužo“

Nekokybiškai pastatytuose ar senesniuose pastatuose rudenį, prasidėjus lietums, gali kauptis drėgmė. Dėl jos gali atsirasti pelėsis, kuris pavojingas kvėpavimo takams, gali sukelti sunkių ligų. Dėl drėgmės namuose gali paūmėti įvairūs lėtiniai susirgimai, sąnarių skausmai. Dėl to svarbu žinoti, kokia yra oro drėgmė namuose. Tam naudojami oro drėgmės matuokliai, kaip „Medisana“ HG 100 drėgmės matuoklis.

Ruduo gali paveikti psichinę būklę

Žmonių fiziologija ir psichika į gamtos diktuojamus pokyčius reaguoja skirtingai. Rudenį gali pasireikšti prislėgta nuotaika, greitesnis nuvargimas, mieguistumas, negebėjimas greitai atsipalaiduoti, įtampa, sutrikęs miegas. Jeigu tai sezoninė depresija, tuomet ją diagnozuoti ir paskirti gydymą turi specialistas. Jeigu lengvesnis nuotaikos sutrikimas dėl susikaupusio streso, nepakankamo poilsio, žmogus gali įvairiomis priemonėmis padėti pats sau: daugiau laiko praleisti su šeima, subalansuoti darbo ir poilsio režimą, įsitraukti į įdomias laisvalaikio veiklas, užsiimti kūrybine veikla, nueiti į šviesos, kvapų ar spalvų terapijos seansus, masažus, atlikti įvairius šviesos, kvapų ritualus, kuriuos kurti padeda „Medisana“ AD 620 kvapų difuzorius, ar imtis įvairiausių kitų jam tinkamiausių priemonių.

Projekto partnerio nuotr./Peršalimas
Projekto partnerio nuotr./Peršalimas

Mažiau judame

Dėl drėgnų orų žmonės mažiau juda, nes rečiau ryžtasi išeiti iš namų be svarbios priežasties - vien tam, kad pasivaikščiotų. Kaip jau minėta anksčiau, tai padaro daugiau žalos nei apsaugo žmogaus sveikatą. Judėti, kvėpuoti grynu oru reikia ir rudenį. Šiek tiek kompensuoti judėjimo sumažėjimą namų sąlygomis padeda įvairūs „Medisana“ masažuokliai, ypač su efektą sustiprinančia infraraudonųjų spindulių funkcija. Masažuokliais galima net ir namuose atlikti veiksmingą nugaros, sprando, sėdmenų, kojų masažą. Jie suaktyvina kraujotaką, stimuliuoja raumenis, dėl ko geriau funkcionuoja visas organizmas, atsiranda daugiau energijos, pagerėja savijauta.

Gali pakisti kraujospūdis

Rudenį, kai mažiau judame, gauname mažiau gryno oro, ypač vyresnio amžiaus žmonės,gali kilti kraujospūdis. Ypač daug įvairių negalavimų pajunta žmonės, kai keičiamas vasaros laikas į žiemos laiką - daugelis medikų sutaria, kad toks laiko sukinėjimas valanda pirmyn ir atgal neigiamai veikia žmonių sveikatą. Laikas į žiemos pakeičiamas paskutinį spalio savaitgalį. Staigiai kylantis kraujospūdis yra vienas iš galimų insulto požymių, todėl jį yra svarbu sekti. Šiuolaikiški gamintojo „Medisana“ kraujospūdžio matuokliai paprasti naudoti, turi daug funkcijų, padedančių paprastai sekti ir lyginti savo būklę ilgą laiką.

Apie susirgimą praneša temperatūros pokyčiai

Dvi efektyviausios mūsų kūnų turimos priemonės pranešti mums apie tai, kad organizmui reikia skubios pagalbos, yra skausmas ir temperatūros pokyčiai. Daugelis jau yra įsisąmoninę medikų nuolatos kartojamą mantrą - į skausmą nekreipti dėmesio negalima. O štai temperatūros pokyčius dažnam žmogui sunkiau įvertinti pačiam, o matuotis temperatūrą - tingisi, nes reikia ilgai ir nepatogiai laukti, kol termometras parodys duomenis. Tačiau šiais laikais šis „išsisukinėjimas“ nebegalioja: šiuolaikiški termometrai veikia itin preciziškai, temperatūrą išmatuoja per sekundę ir yra netgi bekontakčiai termometrai, pavyzdžiui, „Medisana“ FTN bekontaktis termometras.

Sveikatos priežiūros, savijautos pagerinimo ir profilaktikos priemones siūlanti elektroninė parduotuvė www.BioMed.lt padės Jums rudenį praleisti sveikai, saugiai ir smagiai. Jeigu ieškote alternatyvių gydymo būdų, rūpinatės savo kūnu ir sveikata, mylite save ir savo artimuosius, parduotuvėje rasite platų tradicinių ir netradicinių terapinių priemonių pasirinkimą. E-parduotuvėje www.BioMed.lt užsakę prekes jų sulauksite per vieną-dvi darbo dienas, o atsiskaityti galėsite per bet kurio Lietuvos banko el. bankininkystę, mokėti lizingu, taip pat atliekant apmokėjimą bankiniu pavedimu, arba atsiskaitant už prekes užsakymo pristatymo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius