Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviečia profesijų pažinimo konkursas „Mano profesija – kurti grožį“

Jei jums tektų apibūdinti kirpėjo ir manikiūrininko darbą, tikriausiai nebūtų sunku. O vizažisto ar kosmetiko? Tačiau pažvelgę atidžiau, pamatytume daugybę įvairių detalių, iš kurių susideda kasdienis mūsų grožio kūrėjų darbas. Pabandykite tai padaryti – fotografuokite, pieškite, rašykite, kurkite filmukus ir siųskite juos konkursui „Mano profesija – kurti grožį“.
Plaukų kirpimas
Plaukų kirpimas / 123rf.com

Atrask profesiją kitaip

Konkurso „Mano profesija – kurti grožį“ tikslas – paskatinti jaunus žmones netradiciniu būdu pažinti profesijas, kurias galima įgyti profesinio mokymo įstaigose, atskleisti jų patrauklumą ir atsiveriančias perspektyvas.

Konkurse gali dalyvauti 8-12 klasių bendrojo ugdymo mokyklų moksleiviai bei gimnazistai ir jaunuoliai iki 25 metų iš visos Lietuvos. Perženkite įprastus stereotipus, atmeskite viską, ką žinojote apie kirpėjo, manikiūrininko, pedikiūrininko, vizažisto ir kosmetiko profesijas, ir pasitelkę fantaziją pristatykite šias profesijas kitaip, nei įprasta. Tai gali būti nuotraukos, vaizdo klipai, rašiniai, piešiniai, atskleidžiantys šių profesijų ypatybes ir jas įgijusių profesionalų savybes – tinka viskas, ką tik sugalvosite. Konkursas vyks socialinio tinklo Facebook paskyroje „Mano profesija – kurti grožį“. Jam pateiktus darbus vertins komisija, kurią sudarys kompetentingi grožio priežiūros srities, verslo, mokslo, meno ir kitų sričių profesionalai. Geriausių darbų autoriai pelnys vertingus prizus ir rėmėjų dovanas. Specialų prizą pelnys ir tas konkurso dalyvis, kurio darbas pelnys daugiausia paskyros lankytojų simpatijų. Ir ką gali žinoti – gal kai kuriems iš jo dalyvių tai bus pirmas žingsnelis į savo profesinę karjerą?

Profesinė mokykla – karjeros starto aikštelė

„Tai paklausios ir praktiškos specialybės, leidžiančios dirbti samdomu darbuotoju ir gauti konkurencingą atlyginimą arba pradėti savo verslą ir dirbti individualiai, ir pavyzdžiui, nuomojantis darbo vietą kokioje nors kirpykloje ar grožio salone, realizuoti savo gebėjimus grožio paslaugų srityje. Įgyti profesiją profesinėje mokykloje – vadinasi, žengti tiesiausiu keliu į profesinę karjerą. Be to, grožio paslaugų reikės visada“, – teigia Kaune įsikūrusio Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovė dr. Nora Pileičikienė.

Ji priduria, kad auga susidomėjimas įvairiomis profesijomis, O jų paslapčių profesinėse mokyklose moko patyrę ir pripažinti meistrai, tarp kurių Europos ir pasaulio grožio paslaugų čempionatų nugalėtojai ir prizininkai bei teisėjai. Anot N.Pileičikienės, ne vienas iš jų savo profesinę karjerą taip pat pradėjo profesinėje mokykloje, todėl „drąsiai galima sakyti, kad profesinė mokykla – puiki starto aikštelė siekiantiems karjeros ir pripažinimo“.

Kaip dalyvauti konkurse

Norintiems pateikti savo darbus konkursui, kuris vyks socialinio tinklo Facebook paskyroje „Mano profesija – kurti grožį“, reikės užsiregistruoti ir užpildyti anketą. Registruotis dalyvauti konkurse ir pateikti kūrybinius darbus galima ir individualiai, ir komandomis iki 2021 m. sausio 7 d. Konkursas rengiamas įgyvendinant projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje”, finansuojamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Registracija į konkursą jau vyksta. Registruokis: https://rb.gy/mmvh1d.

Daugiau informacijos Facebook paskyroje „Mano profesija – kurti grožį“.

Partnerio nuotr./Kviečia profesijų pažinimo konkursas „Mano profesija – kurti grožį“
Partnerio nuotr./Kviečia profesijų pažinimo konkursas „Mano profesija – kurti grožį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius