Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laivas „Smiltynė“ – patogesniam susisiekimui su Kuršių nerija

Šiemet nuo gegužės 23 d. atnaujintas reguliarus maršrutas Klaipėda-Juodkrantė-Nida-Juodkrantė-Klaipėda. Tai bene ryškiausias AB „Smiltynės perkėla“ projektas, sulaukęs neįtikėtino keleivių susidomėjimo. Šia greita susisiekimo su Kuršių nerija alternatyva pernai pasinaudojo beveik 16 tūkst. keleivių.
Laivas "Smiltynė"
Laivas "Smiltynė" / Smiltynės perkėlos nuotr.

Kadangi maršrutas vykdomas jau antrą sezoną, buvo pasistengta jį padaryti dar patrauklesniu keleiviams – įdiegta patogesnė bilietų pardavimo sistema. Bilietus kelionei laivu galima įsigyti atnaujintoje bendrovės svetainėje www.keltas.lt.

Taip pat kelionės bilietais prekiauja Kauno, Klaipėdos, Palangos, Nidos ir kitų Lietuvos miestų turizmo ir informacijos centrai, kelionių centras „Megaturas“, turizmo agentūra „West Express“ bei Senosios perkėlos kasa (Šiauriniame rage, Klaipėdoje). Kelionės dieną juos galima įsigyti laive.

Bendrovė atsisakė bilietų pardavimo tarpininkų, tad keleiviams nebereikia mokėti administracinio mokesčio. Tačiau perkant bilietą laive, jis kainuoja brangiau.

Tokiu būdu siekiama paskatinti žmones kelionę planuotis iš anksto ir bilietus pirkti internetu. Įsibėgėjus vasarai dėl riboto keleivių skaičiaus į laivą telpa ne visi norintys. Nepasirūpinus bilietais iš anksto, kelionę tenka atidėti.

Naujas kainoraštis

Šiemet keitėsi kelionės greitaeigiu laivu „Smiltynė“ kainodara. Keleiviams siūlomi pigesni ir brangesni bilietai, atsižvelgiant į sezoniškumą bei reisų apkrovimą.

Kelionė į Nidą, bilietą perkant internetu, kainuoja 10 – 12 Eur, o perkant bilietą laive – 11 – 13 Eur. Dviračių gabenimas – nemokamas.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet veikia lanksti nuolaidų sistema: pigiau bilietus įsigyti gali keturių ir daugiau asmenų grupės, keleiviai su vaikais, turintys negalią bei vyresnio nei 70 m. amžiaus žmonės ir kt.

Komfortas ir pramogos

Šiemet laivo švartavimosi vieta Klaipėdoje perkelta į kitą Danės upės pusę, kur jau keli metai įsikūrusi Senoji perkėla Šiauriniame rage. Laivas visą vasarą kursuos 2 kartus per dieną. Reisai į Nidą numatyti net ir rugsėjo mėnesio savaitgaliais.

Kelionė greitaeigiu laivu iš Klaipėdos į Nidą (su sustojimu Juodkrantėje) trunka apie 2 valandas, tačiau čia nuobodžiauti tikrai neteks. Laive veikia baras, kuriame galima įsigyti užkandžių ir gėrimų.

Uždarame keleivių salone yra 72 sėdimos vietos. Plaukiant pro panoraminius langus patogu gėrėtis pajūrio gamtos grožiu. Laive taip pat yra atviras keleivių denis su apžvalgos aikštele. Jame įrengtos 43 vietos dviračiams.

Be to, už papildomą mokestį (1,5 Eur) keleiviai gali naudotis audio gidu. Išsinuomojus ausines galima pasiklausyti senosios laivybos istorijų, pasakojimų apie uostą ir lankytinas vietas Klaipėdoje ir Kuršių nerijoje.

Projekto partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius