-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos paštas išleido du naujus pašto ženklus

Penktadienį Lietuvos paštas į apyvartą išleido du naujus pašto ženklus. Šiais metais visų Europos šalių paštų leidžiama pašto ženklų serija „Europa“ pasipuoš Senojo žemyno tiltais, tarp kurių bus ir Trakų bei Klaipėdos tiltai.
Pašto ženklų serija „Europa“
Pašto ženklų serija „Europa“ / Lietuvos pašto nuotr.

„Europos šalių leidžiamų pašto ženklų serija „Europa“ gyvuoja jau beveik du dešimtmečius. Joje atspindimos Senojo žemyno šalių savarankiškai pasirinktos kultūros, meno, architektūros, istorijos, technikos temos. Šį kartą savo pašto ženkluose pristatome tiek mūsų tautiečių, tiek svečių iš užsienio puikiai pažįstamus tiltus, kuriais tenka praeiti veikiausiai kiekvienam, apsilankančiam Klaipėdoje ar Trakuose. Tikėtina, kad gavęs pašto siuntą, užsienyje gyvenantis mūsų draugas nudžiugs pašto ženkle atpažinęs kažkada regėtą tiltą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Dviejų pašto ženklų seriją „Europa. Tiltai“ sukūrė dailininkas Darius Laumenis. Viename iš pašto ženklų pavaizduotas Trakų pilies tiltas, kitame – Pilies tiltas, esantis Klaipėdoje.

Lietuvos pašto nuotr./Pašto ženklų serija „Europa“
Lietuvos pašto nuotr./Pašto ženklų serija „Europa“

Kiekvienas pašto ženklas bus išleistas 30 tūkst. tiražu. Abiejų pašto ženklų nominalai – po 0,75 euro.

Kartu su pašto ženklais apyvartoje pasirodys ir du pirmosios dienos vokai. Penktadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Klaipėdos centriniame pašte ir Trakų pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Trakų pilies tiltas – pėsčiųjų tiltas Galvės ežere, vedantis į vieną iš didesnių salų – Pilies salą Trakuose. Miestą su pilimi jungiantis tiltas susideda iš dviejų dalių, tarp kurių įsiterpusi Karaimų arba Karvinės sala.

1977 m. šį tiltą pastatė Vilniaus kelių statybos valdyba. Statinio poliai ir sijos gelžbetoninės, paklotas ir turėklai mediniai.

Pilies tiltas Klaipėdoje – vietoje kelto per Danę, 1826 m. buvo pastatytas Pilies (Karlo) tiltas. Iš pradžių jis buvo medinis, pavadintas Frydricho Vilhelmo III sūnaus princo Karolio vardu. Jo atidaroma anga buvo 11,6 m. pločio. Tiltas sujungė Naująją prekyvietę, apie 1820 m. rengtą tarp teatro ir piliavietės, su šiaurine sparčiai besivystančia miesto dalimi.

Antrojo pasaulinio karo metu Karlo tiltas buvo sunaikintas. Po karo jis buvo rekonstruojamas 7 metus. Paskutinė šio tilto rekonstrukcija vyko apie 1974–1976 m.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius