TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministerija: keičiamas Ryšių reguliavimo tarnybos valdymo modelis

Vyriausybė, trečiadienį pritardama Susisiekimo ministerijos pateiktiems Elektroninių ryšių įstatymo ir su juo susijusių teisės aktų projektams, kartu pritarė ir naujam Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) valdymo modelio įgyvendinimui. Šiais pokyčiais siekiama užtikrinti tvarią elektroninių ryšių sektoriaus plėtrą, aukščiausią skaidrumo lygį bei konkurencingą RRT Tarybos narių atlygį, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Ryšio antenos
Ryšio antenos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ryšių reguliavimo tarybos valdymo modelį tobulinome atsižvelgę į tarptautinių organizacijų rekomendacijas dėl gerosios valdysenos, taip pat kitų nacionalinių ir Europos Sąjungos sektorinių reguliuotojų valdymo modelius. Manome, kad naujasis RRT valdymo modelis užtikrins veiksmingą rinkos dalyvių konkurenciją ir investicijas, atsižvelgiant į ateities poreikius. Taip pat šis pokytis sudarys geresnes sąlygas pritraukti ir išlaikyti darbui Taryboje aukščiausios kompetencijos profesionalus. Šiais pokyčiais siekiame, kad RRT veikla būtų maksimaliai skaidri ir pažangi“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak ministro, šioje srityje svarbu užtikrinti veiksmingą rinkos dalyvių konkurenciją, investicijas ir inovacijas, atspindinčias ne tik šių dienų problematiką, bet ir ateities poreikius. Tokią misiją vykdanti RRT turi veikti maksimaliai skaidriai ir pažangiai, būtent todėl siūloma tobulinti jos valdymo modelį.

Naujame modelyje siūloma, kad RRT bus kolegialiai valdoma penkių Tarybos narių, atrinktų pagal konkurencingą ir viešą procedūrą. Tarybos narius, kaip ir dabar, Ministro Pirmininko teikimu skirs Respublikos Prezidentas 5 metų laikotarpiui.

Elektroninių ryšių sektoriaus sukuriama pridėtinė vertė yra svarbi Lietuvos ekonomikai, tarptautiniam įvaizdžiui ir vartotojų poreikiams, o RRT kaip sektoriaus reguliuotojo vaidmuo yra labai svarbus, turintis didelę įtaką rinkai. Tad dirbti RRT Taryboje siekiama pritraukti aukščiausios kompetencijos profesionalus.

2001 m. įsteigta RRT yra nacionalinė elektroninių ryšių, pašto ir geležinkelių transporto rinkų reguliavimo institucija. Ši įstaiga prižiūri daugiau kaip 200 ūkio subjektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius