Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naudingos išmaniosios programėlės laisvalaikiui ir kelionėms

Nors šiųmetinę saulėtą vasarą netrukus pakeis gaivesnis ruduo, nemažai gyventojų atostogas planuoja nepriklausomai nuo metų laiko. Greitas susisiekimas su bet kuriuo pasaulio tašku mums leidžia išsvajotas atostogas susikurti tiek ramiam, tiek aktyviam poilsiui, o naudingos programėlės padės greičiau susiplanuoti ir sklandžiau organizuoti svajonių keliones.
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas / 123rf.com nuotr.

Bendrovės „Bitė Lietuva“ mobiliųjų technologijų ekspertas Egidijus Adomkaitis pristato „Android“ įrenginiams skirtas programėles, kurios pravers atostogų ir kelionių metu.

Imti skėtį ar neimti

Jei keliaujate Lietuvoje ar į kitą permainingo oro kraštą, nuolat tenka susidurti su mįsle, kokią aprangą pasirinkti ar verta pasiimti skėtį. Šiuo klausimu patars „AccuWeather“ išmanioji programėlė, kuri ne tik parodys orų prognozę ateinančioms 15 dienų, bet ir tiksliai nurodys kelių artėjančių valandų orą minučių tikslumu. Taip pat programėlė įspėja signalu apie staiga užklupsiantį lietų, sniegą ar artėjančią audrą.

Orams stebėti puikiai tinka ir programėlė „Transparent clock & weather“, kuri ne tik rodo orų prognozes, bet ir vietinį laiką bei laiko zoną, saulėtekio ir saulėlydžio laikus, dienos trukmę, oro drėgnumą bei vėjo greitį ar net esamą mėnulio fazę. Be visos šios informarcijos, taip pat galite matyti ir artimiausio žadintuvo laiką, kiek įkrauta baterija ar koks artimiausias įrašas laukia jūsų kalendoriuje.

Jei nežinote, kur norite keliauti

Suplanuoti nepamirštamą laiką jums padės „Makalius.lt“ programėlė, kurioje kiekvieną dieną rasite geriausius kelionių patarimus. Čia gausite ne tik skrydžių, bet ir apgyvendinimo ar gido paslaugų pasiūlymus.

Partnerio nuotr./Egidijus Adomkaitis
Partnerio nuotr./Egidijus Adomkaitis

Užteks gulinėti ant šono – metas sportui

Atostogų metu kur kas mieliau pasižadame būti aktyvūs, dažniau sportuoti ir padailinti kūno linijas. Sporto šakų ir užsiėmimų įvairovėje belieka tik išsirinkti. Tam, kad būtų daugiau motyvacijos sportuoti, pasitelkite „RunKeeper“ programėlę, kuri padės ne tik sekti savo rezultatus, skaičiuoti kalorijas bei stebėti pažangą, bet ir visa šia informacija dalintis su draugais bei stebėti vieni kitų progresą.

Kiekvienas bėgimas tampa tikra misija su vis naujais iššūkiais.

Kad neliktumėte už durų

Atostogų ir kelionių metu mažiausiai reikia rūpesčių. Taupantiems laiką ar mėgstantiems spontaniškas keliones, paprastai ir greitai suplanuoti nakvynės vietą padės išmanioji programėlė „Booking.com“. Čia rasite geriausių ir pigiausių vietų rekomendacijas, vos keleto mygtukų paspaudimu atliksite rezervaciją ir dėl vietos daugiau nebesuksite galvos.

Pakeiskime šimtą žemėlapių į vieną

Į keliones leistis automobiliu kartais būna daug smagiau nei tiesiog sėsti į lėktuvą ir nuskristi. Tiesa, popieriniai žemėlapiai užima daug vietos, o ir susigaudyti juose užtrunka laiko. Rasti reikiamą kelią padės navigacijos programėlė „Here“. Vienas didžiausių jos privalumų – visų šalių žemėlapius galima parsisiųsti nemokamai, be to, naudojantis navigacija, internetą telefone galėsite išjungti. Tad per keliones tikrai nepasiklysite ir aplankysite visas gražiausias vietas.

Gidu gali būti ir išmanusis telefonas

Keliaudami stengiamės pamatyti kuo daugiau naujų vietų. Lankydami įžymius objektus – architektūros paminklus, skulptūras ar kitokius meno šedevrus – natūralu, kad ne visada žinome, kas ten iš tiesų yra ir kokia tų kūrinių istorija. Šiuo atveju į pagalbą skuba išmanioji programėlė „Goggles“. Tereikia ją įjungti, nukreipti savo išmanųjį telefoną į pasirinktą objektą lyg norėtumėte fotografuoti ir „vualia!“ – ekrane matote informaciją. Jei gido paslaugos ne prie širdies, su šia programėle galėsite turiningai pakeliauti ir savarankiškai.

 Jei gido paslaugos ne prie širdies, su šia programėle galėsite turiningai pakeliauti ir savarankiškai.

Šviesa bus ir vidury miškų

Juk ne visiems reikia prabangių viešbučių ir minkštų lovų – stovyklavimo mėgėjai ne vieną naktį praleidžia palapinėje. Kaip gi apsieiti be šviesos, ypač stovyklaujant miškingoje teritorijoje. Jūsų išmanusis gali kuo puikiausiai atlikti žibintuvėlio funkciją – su „Super-Bright LED Flashlight” aplikacija tamsiu paros metu neteks klaidžioti, o ir kuprinė bus lengvesnė, nes nebereikės papildomai nešiotis prožektoriaus.

Pametusiems kelią dėl takelio

Jei nuspręsite surengti žygį, be kompaso apsieti bus sunku, o gal ir neįmanoma. Pasiklydus, visi gražūs iškylos planai gali nueiti perniek. Jūsų išmanusis pravers ir čia – su „Compass“ programėle kompasą turėsite tiesiog savo telefone. Visada žinosite kryptį, kuria keliaujate ir būsite ramūs, jog einate teisingu keliu.

Į kuprinę tilps ir šimtas knygų

Knygų skaitymą dažnai nukeliame atostogoms, ypač, jei išsiruošiame ilsėtis prie jūros. Pasvarsčius, ar verta įsidėti papildomo svorio, deja, dažnai vietos knygoms pritrūksta. Jūsų išmanusis išspręs ir šią problemą – „Aldiko Book Reader“ yra mobilioji aplikacija, kuri paverčia telefoną elektronine knygų skaitykle. Užtenka į savo telefoną įsirašyti norimų knygų ir keliaujanti asmeninė biblioteka jau jūsų.

Tūkstantis ir viena asmenukė fotofanatikams

Atostogų metu norisi viską įamžinti, o gražiausiomis akimirkomis pasidalinti su draugais. „Fotor“ – labai kokybiška ir paprasta naudotis nuotraukų redagavimo programėlė. Jei norite, jog atostogų ar kelionių akimirkos būtų dar įsimintinesnės, gražesnės bei su dar daugiau efektų, tai šį programėlė kaip tik jums.

Taip pat tam idealiai tinka populiariausia pasaulyje nuotraukų dalijimosi programėlė „Instagram“. Lengvai įkelsite norimą nuotrauką, kurią kaip mat galėsite pagražinti įvairiais filtrais, tad užfiksuota kelionių akimirka patrauks visų akį! Taip pat turėsite galimybę po nuotrauka dalintis komentarais bei įspūdžiais ir sužinoti keliems draugams patiko fotografija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius