Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai supažindinti su balta pinta

Kaune pristatytas naujas bravoro „Volfas Engelman“ alus „Balta pinta“. Vakaro svečius su pirmuoju, ne vienerius metus kurtu bravoro kvietiniu alumi supažindino vyriausiasis aludaris Petras Sadovskis, kuris mielai dalijosi tiek šio alaus kūrimo istorija, tiek bavariškomis gėrimo tradicijomis.
Kaune pristatytas naujas bravoro „Volfas Engelman“ alus „Balta pinta“. Nuotr. Roko Pauliuko
Kaune pristatytas naujas bravoro „Volfas Engelman“ alus „Balta pinta“. Nuotr. Roko Pauliuko
Temos: 1 Ragutis, AB

Anot alaus kūrėjų, lietuviai jau yra visiškai subrendę baltam alui, todėl naujas kvietinio receptasruoštas kruopščiai stebint, kaip vystosi jų poreikiai. Juos patenkinti ir buvo pagrindinis aludarių tikslas. Kaip atskleidė vakaro svečių veidai, tai pasiekti pavyko.

Šią „Baltą pintą“ įkvėpė Bavarijos tradicijos – būtent šis Vokietijos regionas laikomas kvietinio alaus gimtine. Laikantis tokios krypties išgrynintos trys pagrindinės baltos pintos vartojimo tradicijos: įpylimo būdas, pasveikinimas ir putos standartas.

Būdamas kitoks nei miežinis, kvietinis alus ir į taurę pilamas kitaip – bravoras susirinkusiems padėjo išbandyti savo siūlomą pylimo būdą. Pirmiausia pintos taurė užmaunama ant tokios pat talpos butelio, tuomet lengvai verčiama ir leidžiama šiek tiek apsemti jos dugną ir butelio kaklelį ir tik tuomet butelis visiškai apverčiamas, po truputį keliamas į viršų, kol taurė užsipildo alumi, o ant jos viršaus iškyla balta, į džentelmeno kepurę panaši puta. Kaip pastebi bravoro atstovai, jokiu būdu negalima butelio apversti staiga, nes tokiu atveju dalis alaus tiesiog išlipa lauk.

Vakaro svečiams taip pat buvo pristatyta baltą alų geriančiųjų pasveikinimo tradicija – taurėmis susidaužiamane kaktomuša, o nesmarkiai susiliečiama jų apačiomis. Taip rekomenduojama daryti visų pirma siekiant išsaugoti išties standžią ir iškilią putą. Šis būdas atkeliavo iš jau minėtos Bavarijos ir tikimasi, bus perimtas ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius