Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paneigė mitus apie naujo telefono įsigijimą: duomenis persikelsite be vargo ir pastangų

Kasmet išleidžiami naujausi išmanieji telefonai su vis geresniais parametrais, kokybiškesnėmis kameromis ir greitesniu procesoriumi. Todėl natūralu, kad naudotojai praėjus porai metų nori atsinaujinti savo įrenginį. Tačiau, vos išpakavus telefoną, dažnam kyla klausimas, kaip persikelti visus sukauptus duomenis į naująjį išmanųjį. Mitus apie duomenų perkėlimą iš seno į naują telefoną išsklaidė „Samsung“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Andrius Mateika.
Galaxy serijos telefonas
Galaxy serijos telefonas / Įmonės nuotr.

„Nors naujo telefono įsigijimas suteikia daug džiaugsmo, daugeliui tai gali būti ir papildomas galvos skausmas, kadangi baiminamasi, jog visi svarbūs duomenys – programėlės, nuotraukos, vaizdo įrašai, dokumentai, kontaktai ar žinutės – bus prarasti. Tačiau reikėtų žinoti, kad gamintojai siūlo įvairius būdus, kaip persikelti visą svarbią informaciją į naują įrenginį. Tam padaryti nereikės nei daugybės laiko, nei pastangų“, – sako A. Mateika.

Mitas: visas programėles reikės atsisiųsti iš naujo rankiniu būdu

Visos programėlės ir duomenys, sukaupti per įrenginio naudojimo laiką, pasak eksperto, gali būti lengvai perkeliami į naują išmanųjį. Pradėjus naujo įrenginio paruošimą naudojimui tereikia vadovautis ekrane pateikiamomis instrukcijomis.

„Pavyzdžiui, perkeldami duomenis iš senojo „Android“ įrenginio į naująjį, reikėtų abu telefonus padėti vieną šalia kito. Duomenys paprastai perduodami naudojantis „Wi-Fi“ ryšiu, todėl svarbu įsitikinti, kad esate abu įrenginius prijungę prie tinklo. Perkėlimo proceso metu galėsite pasirinkti, kokius duomenis norite perkelti, o procesui pasibaigus, gausite pranešimą ir galėsite naudotis nauju išmaniuoju“, – aiškina „Samsung“ išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Įmonės nuotr./Galaxy serijos telefonas
Įmonės nuotr./Galaxy serijos telefonas

A. Mateika atkreipia dėmesį, kad perkėlimo procesas gali kiek užtrukti, ypač jei senajame įrenginyje turėjote daug muzikos, vaizdo įrašų. Todėl itin svarbu viso proceso metu neišjungti nei vieno telefono. Taip užtikrinsite, kad visi jums reikalingi duomenys bus perkelti.

Mitas: dalis duomenų pradings ir nepersikels

Anot „Samsung“ eksperto, perkelti duomenis iš seno įrenginio į naują galima ne tik vadovaujantis ekrane matomomis instrukcijomis, bet ir pasitelkus pagalbines programėles. Pastarosios užtikrina visos informacijos perkėlimą, todėl nereikėtų baimintis, kad dalis duomenų pasimes ir liks tik senajame įrenginyje.

„Pavyzdžiui, naudojantis „Smart Swtich“ programėle, į naują „Samsung“ telefoną galėsite perkelti duomenis ir reikalingą informaciją ir iš tokio įrenginio kaip „iPhone“. „Smart Swtich“ naudotis itin paprasta – tereikia naujajame telefone prisijungti prie „Samsung Account“ paskyros. Ne gana to, į naująjį įrenginį be sunkumų galite su šia programėle persikelti ir duomenis iš išmaniojo, ne senesnio nei „Watch4“, laikrodžio“, – tvirtina A.Mateika.

Įmonės nuotr./SmartSwitch programėlės veikimo principas
Įmonės nuotr./SmartSwitch programėlės veikimo principas

Net jei duomenis perkeliate iš įrenginio su kita operacine sistema, pasak eksperto, naujame įrenginyje atsiras visa jūsų senajame telefone buvusi informacija – nuotraukos, žinutės, vaizdo įrašai, adresatai, programėlės, telefono nustatymai ir net kalendoriaus užrašai ir priminimai. Lygiai taip pat, jei naudojatės „WhatsApp“ programėle, jums tereikia senąjį įrenginį USB-C kabeliu sujungti su naujuoju „Samsung Galaxy“, aktyvuoti „Smart Switch“ programėlę ir patvirtinti kodą. Po šių kelių žingsnių visa jūsų svarbi informacija iš „WhatsApp“ bus be vargo perkelta į naująjį telefoną.

Mitas: jei anksčiau naudojausi kita operacine sistema, sunkiai priprasiu prie „Android“

Įsigijus telefoną su kita operacine sistema, gali kilti ne tik baimė, kad bus sunku suprasti, kaip naudotis įrenginiu, bet ir nerimas, kad visi sukaupti duomenys pradings. Pasak A.Mateikos, pavyzdžiui, iš savo seno „iPhone“ į „Android“ įrenginį lengvai perkelsite visus duomenis sekant instrukcijas telefono ekrane arba naudojantis minėta „Smart Swtich“ aplikacija.

Įmonės nuotr./SmartSwitch programėlės veikimo principas
Įmonės nuotr./SmartSwitch programėlės veikimo principas

„Jei savo senąjį telefoną pakeitėte į įrenginį, veikiantį su kita operacine sistema, nereikėtų baimintis dėl svarbių duomenų. Juos galite perkelti į naują išmanųjį, lygiai taip pat, kaip keistumėte įrenginį naudojantis ta pačia operacine sistema“, – teigia „Samsung“ išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Jei savo senąjį telefoną pakeitėte į įrenginį, veikiantį su kita operacine sistema, nereikėtų baimintis dėl svarbių duomenų.

Jei svarstote pradėti naudotis „Android“ operacine sistema, A.Mateika rekomenduoja išbandyti „Try Galaxy“ programėlę, kuri leidžia išmėginti „Galaxy S23“ serijos telefonų funkcijas, tokias kaip kamerų sistema, nuotraukų redagavimo įrankiai, programėlės ir procesoriaus galimybės. Ši inovatyvi programėlė leidžia žmonėms, nenaudojantiems „Galaxy“ įrenginių, savo telefonuose išbandyti naujausios „Galaxy“ serijos telefonus ir įgyti patirtį, kuri prieinama tik naudojantis šios linijos išmaniaisiais.

Įmonės nuotr./Duomenų perkėlimas
Įmonės nuotr./Duomenų perkėlimas

Apie „Samsung Electronics Co., Ltd.“:

„Samsung“ įkvepia pasaulį ir formuoja ateitį su transformuojančiomis idėjomis ir technologijomis. Bendrovė iš naujo apibrėžia televizorių, išmaniųjų telefonų, nešiojamųjų įrenginių, planšetinių kompiuterių, skaitmeninių prietaisų, tinklo sistemų ir atminties ir LED sprendimus. Norėdami sužinoti karščiausias naujienas, apsilankykite news.samsung.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius