Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Pavasario „dovanėlės“ – kaip išvengti alergijos ir įkyrių uodų?

Jei vos atšilus orams ir pražydus pirmosioms gėlėms jūsų geriausiu draugu tampa nosinė, o gaivios vasaros naktys asocijuojasi su palei ausį šėlstančiu uodu, vadinasi atėjo metas pasirūpinti apsauga nuo šių sezoninių nuotaikos gadintojų.
Šienligės simptomų gali atsirasti ir pavasarį, ir vasarą, ir net rudenį.
Šienligė / „Shutterstock“ nuotr.

Daugelis jūsų skubate pirkti įvairius vaistus ar tepalus, tačiau pastarieji, dažniausiai, yra veikiantys jau po laiko: pavyzdžiui, žiedadulkei jau pakutenus jūsų nosytę ar uodui jau nutūpus ant sultingos ausies. Šį sezoną būstų ir įstaigų savininkai pradeda atrasti ne pasekmes malšinančias, o prevencines priemones apie kurias mums pasakoja didžiausios Lietuvoje, visų rūšių žaliuzes gaminančios įmonės „Dextera“ specialistas Kęstutis Šimaitis.

Dextera“ nuotr./Tinklelis-roletas
Dextera“ nuotr./Tinklelis-roletas

Kenčiantiems nuo alergijos

Tobuliausias variantas – ypač tankus tinklelis, kuris apsaugo ne tik nuo vabzdžių, bet ir nuo alergiją keliančių žiedadulkių patekimo į patalpų vidų. Tai aktualu ir viešosioms įstaigoms, kurios, esant intensyviam žydėjimui, turi ne tik papildomo darbo, bet ir nuostolių dėl žiedadulkių nusplavintų palangių valymo.

Dextera“ nuotr./Tinklelis nuo uodų
Dextera“ nuotr./Tinklelis nuo uodų

Patogus patalpų vėdinimas nesibaiminant dėl priskrisiančių vabzdžių

Jei nesate alergiškas, tačiau gyvenate arti miško ar vandens telkinio, o šlepetė kol kas vienintelis veiksmingas ginklas prieš per duris priskridusius uodus, verta pagalvoti apie tinklelį – duris, kuris yra pritaikytas specialiai balkonams ar terasoms bei patalpų vėdinimui.

Pakeliami kada tik norite

Siekiantiems estetikos kuriami tinkleliai – roletai, kurie yra lengvai pakeliami ir taupo erdvę: galimas valdymas iš višaus, iš šono ar suvedimas iš skirtingų pusių. Siekiant apriboti net mažiausių vabzdžių patekimą į patalpą, tinklelio profilyje įmontuojami specialūs šepetėliai, o įmantrūs tinklelių pynimai leidžia juos paversti beveik nematomais. Esant specialiems užsakymams, galime sukurti tinklelį beveik bet kokiai patalpai, sako „Dextera“ žaliuzių ir tinklelių specialistas Kęstutis Šimaitis.

„Dextera“ nuotr./Mechanizmas
„Dextera“ nuotr./Mechanizmas

Neturite alergijos, o uodai jūsų negąsdina? Tinkleliai nuo uodų gali praversti kaip ir saugiklis smalsiems katinams – nuo skrydžių iš balkono jie saugo ištisus metus.

Dextera LOGO

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius