Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Paysera“ tapo pirmąja el. pinigų įstaiga Lietuvoje, turinčia IBAN sąskaitas

Elektroninių mokėjimų sistema „Paysera“ lipa ant kulnų bankams – nuo šiandien jos klientai turi galimybę naudotis IBAN tipo sąskaitomis. Tai padarė mokėjimus per šią sistemą tokius pat įprastus kaip per bankus.
Pinigai
Pinigai / Autorių nuotr.

„Turime ne vieną privalumą prieš bankus – nemokamus pervedimus tarp sistemos naudotojų ir į visų Europos Sąjungos šalių bankų sąskaitas fiziniams asmenims, keliasdešimt kartų pigesnius pervedimus kitomis valiutomis, atsiskaitymus išmaniaisiais telefonais. Verslui siūlome keliolika skirtingų įmokų surinkimo būdų. Tačiau daugumai klientų buvo nepatogu, kad neturėjome IBAN formato sąskaitų: pervedant pinigus iš bankų tekdavo užpildyti kiek sudėtingesnę mokėjimo formą, mokant iš „Paysera“ sąskaitos pinigų gavėjas matydavo ne pinigų siuntėjo, o „EVP International“ sąskaitą. Dabar šių nepatogumų darant neskubius pervedimus ar gaunant pinigus neliko“, – sako Kostas Noreika, mokėjimų sistemą „Paysera“ plėtojančios bendrovės „EVP International“ generalinis direktorius.    

IBAN (angl. International bank account number) – tai privalomas tarptautinis banko sąskaitos numerio standartas, pagal kurį bankai įskaito pinigus į gavėjo sąskaitą. 2016 m. sausio 1 d. Lietuva prisijungė prie elektroninių mokėjimų eurais erdvės SEPA, kuriai priklausančiose šalyse vidaus ir tarptautiniai pervedimai atliekami per IBAN tipo sąskaitas naudojant vienodą mokėjimo nurodymo ir sąskaitos išrašų formatą.

Kiekvienam „Paysera“ klientui, iki galo pabaigus identifikacijos procesą, automatiškai suteikiama IBAN tipo sąskaita – papildomai daryti nieko nereikia. Atliekant neskubius pervedimus eurais SEPA šalyse, naudojamas IBAN sąskaitos numerio formatas, o skubiems pervedimams kaip ir anksčiau – „EVP International“ sąskaitos numeris. Ir toliau skubūs pervedimai per „Paysera“ bus kelis šimtus kartų pigesni nei bankuose. Skubūs tarpbankiniai pervedimai bankuose kainuoja 10–40 eurų, o „Paysera“ juos atlieka vos už 0,29 euro.

„Ir toliau stengiamės savo klientams suteikti daugiau privalumų nei bankai. Net ir standartiniai pervedimai iš IBAN sąskaitos pas mus beveik 3 kartus pigesni nei bankuose (0,15 ir 0,41 euro). Skubūs pervedimai atliekami kiekvieną dieną, net ir savaitgaliais bei švenčių dienomis nuo 8:00 iki 20:00 val. Pervedimas gavėją pasiekia per 30 min. O pinigai iš vienos „Paysera“ sąskaitos į kitą nukeliauja akimirksniu bet kuriuo paros metu“, – tvirtina K. Noreika.

Apie „Paysera“:

Tarptautinę mokėjimų sistemą „Paysera“ valdo UAB „EVP International“. 2012 metais elektroninių pinigų licenciją gavusi bendrovė jau pasiekė įspūdingų rezultatų: šiuo metu „Paysera“ turi daugiau nei 200 000 klientų. Iš „Paysera“ sąskaitų vien per 2015 metus buvo pervesta 754 mln eurų.

„Paysera“ paslaugos apima įvairius atsiskaitymo būdus tiek verslui, tiek fiziniams asmenims: atsiskaitymą internetu ir mobiliaisiais įrenginiais, tarptautinius pervedimus už vietinių kainą, įmokų surinkimo paslaugą SMS žinutėmis, internetu ir skenuojant QR kodą prekybos vietose, nemokamą programėlę – mobiliąją piniginę išmaniesiems telefonams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius