Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perku butą naujame name: kaip neapsirikti?

Po gana ilgos pertraukos vis daugiau vilniečių pradeda dairytis naujo buto – kai kuriems tai bus pirmas toks pirkinys, o kiti seną butą nori iškeisti į naujesnį ir erdvesnį, labiau atitinkantį jų poreikius. Ieškant buto reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių, tarp kurių bene svarbiausi – vieta ir išlaidos būsto priežiūrai.
Projektuojant ir statant ,,Žalgirio namus“ didžiausias dėmesys skiriamas energetiniam pastato efektyvumui.
Projektuojant ir statant ,,Žalgirio namus“ didžiausias dėmesys skiriamas energetiniam pastato efektyvumui.

Gana įprasta, kad miesto centre ar vietose su geru susiekimu butai vertingesni už esančius miesto pakraščiuose. Tarp patraukliausių Vilniaus rajonų patenka Senamiestis, Naujamiestis, Žvėrynas, Antakalnis, Žirmūnai, Šnipiškės. Žinoma, labai svarbi ir aplinka, rekreacinės zonos.

Gerokai daugiau klausimų kyla dėl pačių namų kokybės – pirkėjams svarbu žinoti, kiek juose kainuos šildymas, ar bute bus patogu gyventi. Net ir nauji butai kartais nuvilia itin plonomis sienomis, rasojančiais langais ir kitomis iš pirmo žvilgsnio nematomomis problemomis, atsirandančiomis dėl nekokybiškos statybos.

Kiek daugiau aiškumo suteikia pastatų skirstymas pagal energinio efektyvumo grupes: pavyzdžiui, C kategorija reiškia, kad namas ne itin taupus (tačiau taupesnis, nei seni daugiabučiai), B kategorija – namas gana taupus, A kategorija – pastatas yra itin taupus, pastatytas iš kokybiškų medžiagų.

Naujas A klasės projektas

Planuojama, kad Vilniaus Šnipiškių rajone statomas daugiabučių projektas „Žalgirio namai“   bus aukščiausios, A energinio efektyvumo, klasės. Tokius naujus namus Vilniuje būtų galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Žiemą energinės A klasės daugiabučių gyventojai džiaugiasi itin mažomis sąskaitomis už šildymą.
Žiemą energinės A klasės daugiabučių gyventojai džiaugiasi itin mažomis sąskaitomis už šildymą.

„Mūsų tikslas – kad žmonės gyventų sveikesniame ir komfortiškame būste, o šildymo išlaidos būtų minimalios“, – sako projektą vystančios bendrovės „NT investicijų sprendimai” direktorius Andrius Beniušis.

Žiemą tokių daugiabučių gyventojai džiaugiasi itin mažomis sąskaitomis už šildymą ir kitais technologiniais sprendimais. Pavyzdžiui, „Žalgirio namų“ butuose bus sumontuota rekuperacinė vėdinimo sistema, šildomos grindys, erdvūs (iki 18 kv. m.) įstiklinti balkonai.

Pastato laikančiosios konstrukcijos – iš silikatinių plytų mūro, išorės sienos apšiltintos 25–30 cm „Neoporo“ izoliaciniu sluoksniu ir tinku. Pastato langų montavimui naudojami stiklo pluošto laikikliai leidžia išvengti vadinamųjų šalčio „tiltelių“ – vėsių vietų, ant kurių pradeda kauptis drėgmė.

Pastato laikančiosios konstrukcijos – iš silikatinių plytų mūro, išorės sienos apšiltintos 25–30 cm „Neoporo“ izoliaciniu sluoksniu ir tinku.
Pastato laikančiosios konstrukcijos – iš silikatinių plytų mūro, išorės sienos apšiltintos 25–30 cm „Neoporo“ izoliaciniu sluoksniu ir tinku.

„Žalgirio namų“ butuose numatyta galimybė sumontuoti saulės kolektorius. Jei bus įdiegtas šis ir kiti energiją dar labiau taupantys sprendimai, pastatas galėtų būti paverstas į beveik energijos nevartojantį – A++ klasės daugiabutį.

Dėmesys saugumui ir patogumui

Šiuolaikiški sprendimai įdiegti ir „Žalgirio namų“ aplinkoje. Energija lauko apšvietimui bus taupoma įrengus reguliuojamą LED apšvietimą su judesio davikliais. O nuo išorės triukšmo gyventojus saugos aukščiausios kokybės pastato sandarinimo priemonės.

„Žalgirio namų“ vystytojai prisideda prie Vilniaus japoniško sodo – netoli „Žalgirio namų“ atsirasiančios rekreacijos zonos – kūrimo.

„Jaučiame pareigą rūpintis aplinka, kurioje vystome savo verslą. Mums pasisekė, kad šalia mūsų statomų daugiabučių namų Žalgirio gatvėje pradedamas kurti japoniškas sodas. Todėl sužinoję, kad jau suplanuoti pirmieji žingsniai – ekologiniai tyrimai, nusprendėme juos finansuoti, kad padrąsintume ir kitus galimus šio projekto rėmėjus prisidėti prie gražios iniciatyvos, atgaivinsiančios dešinįjį Neries krantą“, – sako A. Beniušis.

www.zalgirionamai.lt

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius