-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Startup Fair“ rekordinė „LitBAN“ ir „Koinvesticinio fondo“ investicija atiteko perspektyviausiam startuoliui – „Oxipit“

Ketvirtadienį SEB inovacijų centre Lietuvos Verslo Angelų tinklo („LitBAN“) atstovai kartu su rizikos kapitalo fondu „Koinvesticinis fondas“ ir VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo komanda „Startup Lithuania“ paskelbė atrinktą pirmosios 100 000 Eur investicijos gavėją. Juo tapo geriausiai „Startup Fair. Growth 2018“ prisistatymo konkurse pasirodęs dirbtinio intelekto pagalba vėžį ir kitas patologijas nuotraukose atpažįstantis startuolis „Oxipit“.
Po „Startup Fair“ rekordinė „LitBAN“ ir „Koinvesticinio fondo“ investicija atiteko perspektyviausiam startuoliui – „Oxipit“
Po „Startup Fair“ rekordinė „LitBAN“ ir „Koinvesticinio fondo“ investicija atiteko perspektyviausiam startuoliui – „Oxipit“ / Projekto partnerio nuotr.

„Buvo labai smagu ir labai netikėta, kad išrinko į finalą, o finale pavyko laimėti pirmą vietą. Labai patiko bendradarbiauti su „LitBAN“ atstovais, jautėme entuziazmą iš jų pusės ir tai mus dar labiau motyvavo. Nors mūsų projekto specifika reikalauja šiek tiek didesnių lėšų, manome, kad pavyks puikiai suburti visus reikiamus žmones ir įveikti iššūkius“, – kalbėjo investiciją gausiančio startuolio „Oxipit“ įkūrėjas, Gediminas Pekšys.

Kartu su „Oxipit“ galimybę gauti pirmą kartą skiriamą jungtinę „Koinvesticinio fondo“ ir prieš keletą mėnesių įsikūrusio „LitBAN“ tinklo investiciją turėjo daugiau nei 50 startuolių, geriausiai pasirodžiusių prieš mėnesį vykusio renginio „Startup Fair. Growth 2018“ konkurse „Pitch Battle“. Pusė investicijos sumos buvo surinkta „LitBAN“ organizuotų mokymų verslo angelams metu, o kita pusė padengta viešojo rizikos kapitalo fondo „Koinvesticinis fondas“.

„Mūsų tikslas – auginti verslo ir inovacijų ekosistemą Lietuvoje. Džiaugiamės pirmu savo oficialiu indėliu ir didžiuojamės, galėdami suteikti startuoliams galimybę susipažinti su verslo angelais, kurie ne tik pasidalina savo patirtimi, bet tiki lietuviškų startuolių sėkme ir, kaip įsitikinome šiandien, drąsiai į juos investuoja. Planuojame ir toliau tęsti šias iniciatyvas ir tikimės ateityje sulaukti dar didesnio startuolių ir investuotojų aktyvumo“, – sako Gytenis Galkis, „LitBAN“ iniciatorius bei vienas iš verslo angelų tinklo valdybos narių.

„Koinvesticinio fondo“ vadovė Daiva Gerulytė džiaugiasi, jog startuoliai turėjo puikią progą sužinoti, kad Lietuvoje atsirado dar viena finansavimo galimybė, tikriausiai svarbiausia ankstyvosios stadijos startuoliams. „Verslo angelai gali investuoti anksčiau nei dauguma fondų, nes jie tai daro asmeninėmis lėšomis. Taip gali atsirasti net ir papildoma motyvacija startuoliams kurtis. Tas segmentas, kuris galbūt bijo pradėti realizuoti savo verslo idėją dėl finansinių nuogąstavimų, dabar turės realias galimybes gauti investicijas, nors ir sąlyginai mažesnėmis sumomis, bet motyvuos startuolius pradėti“, – kalba Daiva Gerulytė.

„Džiaugiamės šiemet pirmą kartą turėdami unikalią galimybę „Startup Fair“ metu suteikti startuoliams galimybę pritraukti investiciją. Bendradarbiavimas su „LitBAN“ ir „Koinvesticiniu fondu“ prisideda prie Lietuvos startuolių ekosistemos augimo, atverdamas Lietuvos startuoliams daugiau finansavimo galimybių, todėl tikimės, kad ateityje investicijų bus ir daugiau“, – viliasi Roberta Rudokienė, „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo padalinio „Startup Lithuania“ vadovė.

Antrojoje vietoje pagal „LitBAN“ ir „Koinvesticinio fondo“ pasirinkimą liko platforma „True Insight Lab“, optimizuojanti reklamą pagal tai, kur krypsta vartotojų dėmesys naršant internete. Kitais prizais apdovanoti startuoliai: „F-brush“, prietaiso, padedančio geriau pasirūpinti burnos higiena kūrėjai, „Pradinukams.lt“ – inovatyvi skaitmeninė pradinių klasių ugdymo platfoma, „Pocklet“ – išmokų administravimo programa, skirta ugdyti vaikų asmeninių finansų valdymo įgūdžius, „A-newhorizon“ – 3D vizualizavimo įrankis, skaitmeninantis gamybos sektoriaus procesus, „ViLim Ball“, skirtas kovoti su rankų drebėjimu, ir „Real Easy“ – nekilnojamo turto žetonus kuriančios komandos. Prizus šiems startuoliams įsteigė advokatų kontora „Trinity“, „Google“ bei Europos verslo verslui (B2B) akseleratorius „Startup Wise Guys“.

Tiek „LitBAN“ mokymų programos metu, tiek „Startup Fair. Growth 2018“ vykusiose startuolių atrankose investuotojai turėjo progą įsitikinti, kad Lietuvos startuolių ekosistema yra sparčiai auganti ir kokia didelė jai yra sindikuotų investicijų reikšmė. Gera žinia ta, kad sekančių metų „Startup Fair“ renginio belaukiant, startuoliai yra kviečiami aplikuoti į kas mėnesį vykstančius verslo idėjų pristatymus uždaroje sesijoje Lietuvos Verslo Angelų tinklo nariams. Aplikavimo procesas yra efektyvus ir greitas. Startuoliai turi užpildyti atrankos paraiškas, ir tada komisija atrinks geriausius, kurie bus pakviesti susitikimui su verslo angelais.

Lietuvos Verslo Angelų tinklas (LitBAN), kurį šiuo metu sudaro daugiau nei 70 investuotojų, kviečia privačius investuotojus, verslus tapti tinklo nariais ir dalyvauti kasmėnesiniuose renginiuose bei siūlo mokymų programas, pagalbą teisiniais ir kitais investavimo klausimais. Startuoliai taip pat yra kviečiami dalyvauti „LitBAN“ veikloje. Kiekvieną mėnesį jie turi galimybę ne tik būti pastebėti bei atrinkti potencialiai investicijai, bet ir sulaukti patarimų savo veiklai ir įgyti vertingų ryšių su investuotojais bei visa verslo bendruomene.

Šiemet „Startup Fair“ metu vykusi tarptautinė į startuolių augimą, rizikos kapitalo pritraukimą, finansinių technologijų, blokų grandinės technologijų (angl. „blockchain“) ir ICO sektorius nukreipta konferencija su dešimtimis pasaulinio lygio pranešėjų pritraukė per 1500 žiūrovų, startuolių prisistatymo konkursas „Pitch Battle” sulaukė per 70 susidomėjusių startuolių iš 10 šalių, iš kurių buvo atrinkti 52, o „B2B” erdvėje įvyko per 280 startuolių susitikimų su investuotojais.

Oxipit“ Prieš keletą dešimtmečių rentgeno technologija iš fotografinės juostos perėjo į skaitmeninę sistemą. Šiuo metu ligoninėse yra saugoma milijonai nenaudojamų įvairių kūno dalių rentgeno nuotraukų. Pasitelkus dirbtinį intelektą, visos šios saugomos nuotraukos gali būti naudojamos daug tiksliau diagnozuoti vėžį ir kitas patologines ligas. Jauna, ne vieną prestižinį prizą laimėjusi Oxipit komanda, ketina prisidėti prie svarbių pokyčių radiologijos srityje, ar netgi pritaikyti savo dirbtinio intelekto sprendimus kitose sferose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius