Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Populiariausi žaislai šioms Kalėdoms

Vaikams geriausia dovana – žaislai. Bent jau iki 10 metų. Vyresnius sunku nustebinti, tačiau įmanoma. Šiandien norėtume pristatyti tikrąsias žaislų madas. Kas iš tiesų svarbu berniukams ir mergaitėms iki 6 metų, o taip pat ir iki 10.
Kalėdinės dovanos
Kalėdinės dovanos / 123rf.com nuotr.

Dovanos berniukams

Berniukams pirkti žaislus niekada nebuvo sudėtinga. Jiems  galioja tokios pačios mados. Tiesa, jos keičiasi, bet labai pamažu.

TOP 5 dovanos berniukams šioms Kalėdoms:

Automobilis dovana
Automobilis dovana

1. Mašinos. Tiesa, mašina mašinai nelygi. Vieniems patiks mažos mašinytės, kurios tiesiog gerai rieda slidžiomis grindimis. Kitiems reikės lenktyninių mašinėlių modeliukų, tretiems – radijo bangomis valdomų mašinėlių, kuriomis galėtų važinėti po visus namus. Dar gali būti įdomu ir triukšmingos mašinėlės, kurios ne tik gerai važiuoja, bet ir leidžia garsus, šviesas ir verčiasi kūliais. Čia pasirinkimas yra tikrai didelis, tad rekomenduojama mašinėles pirkti elektroninėse parduotuvėse.

2. Transformeriai. Manote, kad transformerių mada praeis? Klystate. Paskutinės naujienos iš kino pasaulio: po 4 jau sukurtų „Transformerių“ filmų planuojami dar mažiausiai trys. Tai reiškia, kad šie žaislai bus geidžiami dar ateinančius 5 ar daugiau metų. Visada šaunu berniukams žaisti su transformerių robotais, nesvarbu, kokio jie dydžio ir kaip gali susilankstyti.

3. Herojų figūrėlės. Galima sakyti, tai yra berniukiškos lėlės. Įvairių animacinių filmų, monstrų figūrėlės visada patiks berniukams, jie su jomis mielai žais, kolekcionuos, mainysis darželyje ir mokykloje su kitais vaikais. Įdomu tai, kad figūrėlės iš LEGO konstruktorių rinkinių irgi labai paklausios, nes vaikams jos itin patinka.

4. Konstruktoriai. Įvairūs konstruktoriai – berniukų ir jų tėvelių aistra. Būtent su suaugusiųjų pagalba statomi pirmieji statiniai, nes kai kurie jų gana sudėtingi ir vaikui gali nepakakti kantrybės. Toliau – laisvė fantazijai. Lėktuvas virsta tanku ir dviem laivais arba šiukšliavežiu, taip pat pastatomas garažas ir net visa gatvė. Tokie žaidimai itin naudingi dabartiniams aktyviems vaikams, nes padeda susikoncentruoti ir susikaupti.

5. Šautuvai ir ginklai. Agresijos skatinti nereikia, tačiau šautuvai ir toliau išlieka viena iš įspūdingiausių dovanų berniukams. Jiems patinka „kariauti“. Tiesa, nebėra jau „vokiečių ir rusų“, todėl tokie žaidimai yra kur kas neutralesni. Berniukai nori būti NATO kareiviais, todėl natūralu, kad domisi ginklais. Tiesa, reiktų labai pagalvoti dėl šaltųjų ginklų kopijų – kardų, skydų ir peilių. Jei galaktinis lazeris iš animacinio filmo neprimena tikro mirtį nešančio ginklo, tai su peilio kopija gali būti problemų. Niekada nežinote, ką vaikai pamatė Youtube kanale...

Į penketuką ir vėl nepateko knygelės ir lavinamieji žaislai. Gal dėl to, kad tėvai vis daugiau ir daugiau tikisi iš mokyklos ir mokytojų? Darželyje dovanotos knygos per Kalėdinį vakarėlį beveik visada sugadina šventinę nuotaiką. Ypač tą išvyniojimo momentą...

TOP 5 dovanos mergaitėms šioms Kalėdoms

Žaislų mergaitėms mados keičiasi šiek tiek greičiau, tačiau tendencijos išlieka panašios.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėlė Barbė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lėlė Barbė

1. Lėlės. Nieko nuostabaus. Ši dovana buvo aktuali tūkstančius metų, tad neverta tikėtis, kad ims viskas ir pasikeis per keletą metų intensyvaus eksperimentavimo vaikų auklėjimo srityje. Lėlė yra būtent tas žaislas, kuris lydi mergaites ir ugdo jas būsimajam sunkiam darbui – vyro ir vaikų priežiūrai ir namų jaukumo sukūrimui. Tik lėlių forma keičiasi. Dabar populiariausios yra ryškaus charakterio lėlės, o ne bendrinių bruožų, kaip prieš 20 ar 10 metų. Deja, lėlė Barbė yra priskiriama būtent prie tokių. Lėlės monstrės ir įvairios stileivos patraukia kur kas daugiau dėmesio. Aišku, lėlės Elza ir Ana iš kino filmo „Ledo šalis“ yra šiuo metu populiariausios. Iki kito populiaraus animacinio filmo su stipriais moteriškais personažais, aišku.

2. Profesiniai rinkiniai. Tai tam tikrų daiktų kopijos, surinktos į nedidelius rinkinukus. Populiariausi yra kirpėjos rinkinukas, gydytojo rinkinukas, visažistės rinkinys, odontologo rinkinys, virėjo rinkinys, kūdikių priežiūros rinkinys ir t.t.

3. Fėjos. Iš esmės, tai tos pačios lėlės, tačiau jos technologiškai pranašesnės. Lėlytė su sparnais, kuri gali skraidyti po kambarį, arba ne iš karto nukrenta išmesta į orą. Tai tikrai šaunus žaislas. Aišku, jų populiarumas priklauso nuo šiuo metu rodomų animacinių serialų.

4. Vežimėliai. Vaikų priežiūra užsiima ne tik mamos, bet ir jų dukrytės. Tiesa, jos prižiūri kur kas mažesnius ir ne tokius lepius kūdikius. Dėl šios priežasties vežimėliai lėlėms yra labai paklausi dovana. Jų būna visokių dydžių ir formų, tad viskas priklauso nuo mylimiausios lėlės.

Mergaitė žaidžia lego.
Mergaitė žaidžia lego.

5. Konstruktoriai. Manote, kad tik berniukams patinka statyti policijos nuovadas, kosminius laivus, gaisrines, remonto dirbtuves ir t.t. iš konstruktoriaus kaladėlių? Mergaitės mėgsta iš jų statyti savo svajonių namus. LEGO tikrai yra populiari prekė kiek didesnėms mergaitėms, nes būtent nuo jų priklausys namų interjeras po 20 metų...

Kažko pasigedote? Tikriausiai pliušinių meškučių. Tai praktiškai ne žaislas, o pusė šeimos nario. Vaikams atrodo, kad pliušinis žaislas saugo juos nuo blogio miego metu. Tai savotiškas talismanas, kuriam perduodama teigiama energija. Kai žmogus užauga, savo energiją „krauna“ į papuošalus, laimingas monetas ir kitokius dalykus. Vaikystėje šiuos dvasinius reikalus jiems padeda švęsti pliušiniai žaislai. Jų nereikia pirkti kiekvienais metais, nes prisirišama tik prie 1-2, o kiti sustatomi lentynoje. Geriau tegul vaikas pats išsirenka tokį žaislą, arba jį tėvai dovanoja ankstyvoje jaunystėje.

Ar žinote, kokia yra dovanų dovana vaikams? Planšetinis kompiuteris. Bet tiems vaikams, kurie jį jau turi, labai sunku įtikti. Geriau už planšetinį kompiuterį gali būti tik gyvas augintinis (triušis, žiurkėnas, katė ar šuo), tačiau čia yra dovana visai šeimai, o ne tik konkrečiam vaikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius