-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portale 15min – 10 dienų truksiantis „EdTech hakatonas“ COVID-19 iššūkiams švietime įveikti

Nuotolinis, mišrus mokymas, sužaidybinimas, mokymosi analitika – prieš metus visa tai skambėjo kaip ateities vizija. Šiandien tai realybė, kurioje gyvena visas pasaulis. Kokias technologijas, įrankius pasitelkti, jog mokant(is) nuotoliniu būdu padidintume įsitraukimą? Kaip išlaikyti dėmesį ar kaip perteikti sudėtingą informaciją? Tai tik maža dalis iššūkių, su kuriais dabar susiduriama. Būtent COVID-19 pandemijos paveiktoms zonoms švietime šiemet ir bus skiriamas didžiausias dėmesys Vilniaus universiteto (VU) Verslo mokyklos jau antrą kartą organizuojamame net dešimties dienų trukmės „Edtech hackathone 2020“.
Edtech Hackathon 2019-apdovanojimai
Edtech Hackathon 2019-apdovanojimai

Visas 10 dienų hakatono pranešimus ir finalinę sesiją tiesiogiai transliuos dėmesiu inovacijoms išsiskiriantis naujienų portalas 15min - pranešimus stebėti gyvai, o vėliau ir bet kuriuo patogiu metu bus galima ir naujausiame 15min edukaciniame projekte šalies mokykloms 15MIN MOKYKLA.


„Šis renginys – svarbus žingsnis telkiant ir auginant EdTech startuolių ir švietimo inovacijų kūrėjų bendruomenę Lietuvoje. Mūsų švietimo problemos tuo pačiu yra ir didžiulės galimybės iš esmės pagerinti mokymąsi ir studijas. Mokykloms ir universitetams šiandien ypač reikalingas drąsus ir inovatyvus požiūris, spartus naujovių ir technologijų kūrimas, įdiegimas ir išbandymas. Todėl šioje srityje mums labai reikia „svajonių komandų”, turinčių puikių idėjų ir didelių ambicijų su edukacinėmis technologijomis tapti geriausiomis.

Tikiuosi, kad šiame „EdTech Hackatone” atsiras ne vienas EdTech startuolis, kuriantis ateities mokyklą ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui”, – teigia dr. Vladas Lašas, „EdTech Forum Lietuva” bendraįkūrėjas ir „Edtech Hackathon 2020” komisijos narys.

Dr. Vladas Lašas / organizatorių nuotr.
Dr. Vladas Lašas / organizatorių nuotr.

Renginio metu susibūrusios inovatorių komandos dirbs prie technologinių sprendimų, kuriuos realiai galės įgyvendinti ir už renginio ribų. Hakatoną palydės 7 vakarus vyksiantis konferencijų ciklas – edukacinių technologijų savaitė. Kiekvieną vakarą lauks įdomūs pranešimai.

Svarbiausioje diskusijoje „The Future of Work is Now: How can Lithuania embrace it?“ susitiks tarptautinių technologinių įmonių lyderiai, Lietuvos viešojo sektoriaus bei startuolių atstovai. Visi renginiai bus transliuojami gyvai portale 15min ir 15min „Facebook” paskyroje.

"Edtech Hackathon 2019" apdovanojimai / organizatorių nuotr.
"Edtech Hackathon 2019" apdovanojimai / organizatorių nuotr.

„Dar nebuvo laikotarpio, kuris taip aiškiai parodytų, kokį svarbų vaidmenį pasaulyje atlieka edukacinės technologijos – ypatingai šiandien, vidury nenuspėjamos pandemijos. Hakatonai yra puikus būdas susiburti patiems geriausiems bei ryškiausiems ir kartu bendradarbiauti vieno tikslo link – surasti novatoriškus ir kūrybiškus iššūkių, su kuriais susiduriame visuomenėje, sprendimus.

Dėl stipraus dalyvių palaikymo ir įsitraukimo, tokio masto bendradarbiavimas dažnai sukuria itin tikslingus rezultatus, o konkurencinis hakatono aspektas suteikia sveiką energijos dinamiką. Nekantriai laukiu, kokie sprendimai atsiskleis šių metų hakatone”, – sako Rita Sakus, Lietuvos verslo angelų asociacijos (LitBAN) valdybos ir „Edtech Hackathon“ komisijos narė.

Rita Sakus / organizatorių nuotr.
Rita Sakus / organizatorių nuotr.

Virtualioje renginio atidarymo ceremonijoje dalyvius sveikins ir darbui įkvėps Vilniaus meras Remigijus Šimašius, VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas ir VU Verslo mokyklos vadovė dr. Birutė Miškinienė. Atidaryme taip pat dalyvaus ir dr. Clement Duhart – Prancūzijoje esančio „Da Vinci“ inovacijų centro įkūrėjas ir Masačusetso technologijos instituto (MIT) „Media Lab“ mokslininkas. Jis dalyviams skaitys pranešimą dirbtinio intelekto ir pokyčių švietime tema.

Dr. Birutė Miškinienė
Dr. Birutė Miškinienė

„Dabartinė situacija pasaulyje parodo, kad švietimo technologijos ir jų integravimas į mokymosi procesą ypatingai aktualizuojasi. Dėl šios priežasties mūsų jau antrus metus organizuojamas hakatonas įgyja dar didesnę reikšmę – tai puiki galimybė ne tik verslo studentams ir visiems suinteresuotiems asmenims patiems sugalvoti ir realizuoti švietimo technologinius sprendimus. Nepaprastai džiaugiamės, kad šiais metais hakatono pranešėjų, mentorių, partnerių tinklas yra dar platesnis ir stipresnis, tai tik sustiprins renginio kokybę. Labai dėkojame visiems, kurie palaiko ir remia mūsų iniciatyvą”, – sako VU Verslo mokyklos vadovė dr. Birutė Miškinienė.

„Edtech Hackathon“ pranešimus stebėkite čia:


„Edtech Hackathon 2020” vyks lapkričio 12 dieną. Renginio programą ir registraciją rasite čia.


Siekdami prisidėti prie šalies mokymosi programų pandemijos metu, pristatome naujusią projektą 15MIN MOKYKLA – renkame, publikuojame ir sisteminame patikimą ir mokiniams, ir mokytojams vertingą informaciją iš Lietuvos ir užsienio šaltinių. Susipažinkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius