-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Klaipėdoje – išmanias idėjas kuriantis hakatonas „Smart Cities“

Nuo rytojaus tris dienas Klaipėdoje įmonės IAMUS ir Qtime erdvėse vyks Darnaus vystymosi tikslų hakatonas – „Hack4World - Smart Cities“. Šis hakatonas, kuris sujungs svarbiausius vystomojo bendradarbiavimo tikslus ir smalsiausius IRT sektoriaus protus, ieškos išmaniosiomis technologijos paremtų išeičių iš sudėtingų, pasaulį kamuojančių problemų.
Pratybų „Kibernetinis skydas 2017“ akimirka
Kompiuteriai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad hakatono metu jauni ir kūrybingi žmonės iš uostamiesčio, Kauno, Vilniaus bei kitų miestų spręs sudėtingus tvarios miestų plėtros klausimus ir mėgins atsakyti į kasdien milijonams žmonių kylančias dilemas: kaip sumažinti miestų taršą, atrasti atsinaujinančios energijos šaltinius ir sukurti patogius namus patogiame mieste. Šie klausimai aktualūs visame pasaulyje, tiek Europoje, tiek tokiuose augančiuose pasaulio regionuose kaip Afrika.

„Hack4World – Smart Cities“ yra antrasis darnaus vystymosi tikslus nagrinėjantis ir modernius, technologijomis paremtus sprendimus siūlantis hakatonas. Pasak projekto sumanytojų – tyrimų ir konsultacijų centro AfriKo – hakatonai, kuriuose kviečiama gilintis ne tik į Europos, bet ir kylančių pasaulio regionų problemas, spręsti sudėtingus, bet žmonėms itin svarbius klausimus, suteikia galimybę ne tik plačiau “praverti“ pasaulio langus, bet ir pasidalyti idėjomis su kolegomis, pabendrauti su profesionaliais mentoriais iš viso pasaulio ir pasitikrinti savo žinias bei kūrybiškumą.

„Hakatone Klaipėdoje kviesime technologijomis besidominčius žmones išeiti iš savo komforto zonos, pasidomėti klausimais ir situacijomis, kurios nėra kasdienės ar lengvos. Afrika sparčiai urbanizuojasi ir tai kelia daug iššūkių ne tik miestų plėtros specialistams ar savivaldos atstovams, bet ir augančių miestų gyventojams, kurie kasdien susiduria su gyvenamojo būsto, švaraus vandens ir tinkamo transporto stygiumi. Hakatone mes raginsime kūrybiškai pažvelgti į šias sudėtingas problemas ir sukurti naujus bei inovatyvius produktus joms spręstis“, – sakė viena iš hakatono organizatorių AfriKo vykdančioji direktorė Mantė Makauskaitė.

Hakatono sumanytojai AfriKo kartu su programinės įrangos įmone IAMUS, turinčia savo atstovybes Singapūre, Klaipėdoje ir Miunchene bei nevyriausybines organizacijas vienijanti platforma (NNVBO) – įsitikinę, kad darnaus vystymosi tikslus su technologiniais sprendimais ir jaunų žmonių kūrybiškumu sujungiantis renginys bus įdomus iššūkis jo dalyviams.

„Mes džiaugiamės, kad šis hakatonas vyksta Klaipėdoje, nes jauna uostamiesčio IRT bendruomenė tikrai turi ką pasiūlyti pasauliui. Hakatono tema, kalbanti apie urbanistines ir demografines problemas mums labai artima. Tikimės, kad „Hack4World Smart Cities“ dalyviai padedami profesionalių mentorių atneš naujų vėjų ir įdomių sprendimų, kuriuos bus galima pritaikyti ne tik Afrikos žemyno miestuose, bet ir Lietuvoje“ , – sakė IAMUS vadovas Oliveris Goh.

„Hack4World“ Smart cities renginiai vyksta pagal pasaulinį hakatonų formatą. Pirmąją dieną, penktadienį, atvykę dalyviai po registracijos pristatys savo idėjas bei bursis į komandas, su kuriomis sieks įgyvendinti savo idėjas. Registracija į šį hakatoną vyksta individualiai, o komandas suburti padės organizatoriai. Hakatono metu dalyviams padės dešimt profesionalių mentorių iš viso pasaulio – jie konsultuos komandas joms atsidūrus akligatvyje, patars, kurios idėjos ir sprendimai – originaliausi ir ivonatyviausi.

Nevyriausybines organizacijas vienijanti NNVBO platforma, aktyviai įsijungusi į hakatono organizavimą, sako, kad darnaus vystymosi tikslai gali būti pasiekti tik jei imamasi realių veiksmų. Todėl hakatonas, kuriame ieškoma kūrybingų ir naujų kelių spręsti svarbias didėjančių miestų problemas – puiki mintis.

„Darnus miestų vystymasis, miestų taršo mažinimo klausimai ar žaliosios idėjos – universalios ir neturi sienų, todėl jos reikalingos bet kuriame Europos ar Afrikos mieste. Tikiuosi hakatono dalyviai mes sau ne vieną iššūkį ir sukurs sprendimus, kurie bus patrauklūs daugeliui žmonių“, – sakė NNVBO vadovė Justina Kaluinaitė.

Hakatonas „Hack for World“ yra projekto „Jaunimo švietimas apie Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus (DVT) iki 2030 m.: DVT‘30 jaunimas“ dalis, kuris yra finansuojamas LR Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis. Taip siekiama supažindinti Lietuvos jaunimą su darnaus vystymosi tikslų darbotvarke ir skatina aktyviai prisijungti prie jų įgyvendinimo ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius