Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Trispalvė apyrankė – nemokamas bilietas į Lietuvos muziejus

Trispalvė draugystės apyrankė, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui paminėti, nuo vasario 10 d. iki kovo 11 d. moksleiviams bei studentams tapo ir nemokamu bilietu apsilankyti daugelyje Lietuvos muziejų. Jaunimas aktyviai naudojasi šia galimybe ir lanko ekspozicijas visoje šalyje.
Trispalvė draugystės apyrankė, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui paminėti
Trispalvė draugystės apyrankė, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui paminėti
Temos: 2 Muziejus Lietuva

Daugelio Lietuvos muziejų duris nemokamai atveria ant rankos dėvima pačių nusipinta trispalvė draugystės apyrankė, simbolizuojanti Lietuvos piliečių vienybę ir meilę savo šaliai. Didžiausias moksleivių antplūdis pasiekė Valdovų rūmus, kur akcijos ,,Lietuvai ir man“ dalyviai gali aplankyti dvi nuolatines ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lietuvos valdovų rūmai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lietuvos valdovų rūmai

Atkurtai Lietuvos Nepriklausomybei sukankančių 25-eri metų proga nuo vasario 10 d. iki kovo 11 d. vyksta akcija ,,Lietuvai ir man“, kurią inicijavo su nepriklausoma Lietuva augusi karta – moksleiviai ir studentai. Akcijos metu visi kviečiami pinti trispalves apyrankes – vieną sau, o kitą – dovanų Lietuvai, kurią galima užrišti ant tam skirtos Gediminačių stulpų konstrukcijos Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje. Įsitraukti į akciją ir apsilankyti svetainėje www.lietuvaiirman.lt kviečiami visi neabejingi Lietuvos piliečiai.

Visi kviečiami pinti trispalves apyrankes – vieną sau, o kitą – dovanų Lietuvai
Visi kviečiami pinti trispalves apyrankes – vieną sau, o kitą – dovanų Lietuvai

Tame pačiame akcijos tinklapyje vyksta ir gražiausio linkėjimo Lietuvai konkursas. Jis ypatingas tuo, kad kiekvienam dalyviui – mokslo įstaigai, įmonei, organizacijai ar tikram Lietuvos patriotui – yra suteikta unikali galimybė išsakyti gražiausius linkėjimus ir balsuoti už labiausiai patikusias kitų akcijos dalyvių mintis.

Nuoširdžius vaikų kurtus linkėjimus talpina dauguma iniciatyvos dalyvių. Pavyzdžiui, Anykščių vaikų lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ vaikai kartu su auklėtojomis sukūrė eiliuotą palinkėjimą: ,,Lietuva – Tu į mano mažą širdelę telpi. Lietuva – Tu mano saujelėj supies. Lietuva – Tu mano akelių mėly prausies. Lietuva auk su manim!“

,,Lietuva, tegul mūsų vaikų rankomis nupintos apyrankės simbolizuoja mūsų tautos vienybę ir meilę TAU. Ryšėdami jas, pajusime laisvę, kurią sunkiai išsikovojome ir siekiame išsaugoti“, - 25-osioms Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo sukakties proga linki Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centras.

Tuo tarpu Kauno Antano Smetonos gimnazija šalia linkėjimo – ,,Kuo daugiau sąmoningų ir tvirtų valstybės kūrėjų“ taip pat įkėlė nuotrauką, kurioje pavaizduotos lyg iš gausybės rago pasipylusios gimnazistų nupintos trispalvės draugystės apyrankės, kurios bus užrištos ant Gediminaičių stulpų Nacionalinėje dailės galerijoje. Linkėjimų jau yra beveik du šimtai ir jų kiekvieną dieną vis daugėja.

Plačiau apie akciją, nemokamai lankytinų muziejų sąrašą ir linkėjimų konkursą – svetainėje www.lietuvaiirman.lt .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius