TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Trys paprasti būdai gauti bitkoinų

Bitkoinai ir kitos kriptovaliutos tampa vis populiaresnėmis atsiskaitymo, lėšų saugojimo ar investavimo priemonėmis, tačiau susidaro įspūdis, kad jų gauti yra sudėtinga ar net pavojinga. Iš tiesų naudoti kriptovaliutas nereikia ypatingų žinių, o jų gauti gali kiekvienas.
Bitkonai
Bitkonai / Partnerio nuotr.

Kaip ir pinigai, auksas ar bet kokie kiti vertę turintys dalykai, bitkoinai neatsiranda savaime ir niekur nedingsta. Pagrindinis skirtumas tas, kad jie yra neapčiuopiami, todėl ir laikomi jie ne rankinėje ar seife, o virtualioje piniginėje.

Kad ir kokiu būdu ketinate gauti bitkoinų, pirmiausia jums reikės virtualios piniginės jiems laikyti. Ją galite susikurti įvairiais būdais, vienas lengviausių – užsiregistruoti platformoje „Luno“ ir atsidaryti savo sąskaitą. Ją galėsite naudoti ne tik bitkoinams, bet ir kitai populiariai kriptovaliutai, eteriui.

Kai piniginė jau paruošta, į ją gali byrėti bitkoinai. Jų gauti galima įvairiais būdais, o šie trys yra patys paprasčiausi:

1. Nusipirkite. Pats paprasčiausias ir mažiausiai rizikingas būdas gauti bitkoinų – tai jų nusipirkti. Jų galite įsigyti iš draugų, pažįstamų ar naudodamiesi internetinėmis bitkoinų prekyvietėmis. Šiuo atveju svarbu rinktis patikimus partnerius, kad būtumėte tikri, jog už sumokėtus pinigus gausite tiek kriptovaliutos, kiek priklauso.

Jei turite atsidarę „Luno“ piniginę, toli ieškoti nereikės: ši platforma turi integruotą prekyvietę, kurioje galima įsigyti bitkoinų ir eterio, o susimokėti už juos galima tiesiog banko pavedimu.

Partnerio nuotr./„Luno“ programėlė
Partnerio nuotr./„Luno“ programėlė

2. Gaukite pavedimą. Kaip ir įprasti pinigai, bitkoinai gali būti naudojami kaip atsiskaitymo priemonė. Pavyzdžiui, jums skolingas draugas skolą gali grąžinti pervesdamas bitkoinų, jais gali būti atsiskaitoma už prekes ar paslaugas.

Atsiskaitymai bitkoinais beveik nieko nekainuoja, be to, jokio skirtumo, ar pavedimas atliekamas greta esančiam draugui, ar verslo partneriui kitoje pasaulio pusėje – sąlygos tos pačios ir viskas vyksta realiu laiku. Panašiai kaip su laiškais: paprastu paštu laišką siųsti brangu, be to, gavėją jis gali pasiekti tik po savaitės, o elektroniniai laiškai yra praktiškai nemokami ir nukeliauja akimirksniu.

3. Užsidirbkite. Internete galima rasti daugybę svetainių, siūlančių atlygį už įvairius dalykus, nuo reklamų žiūrėjimo iki atsakinėjimo į klausimus. Tiesa, dauguma jų siūlo itin kuklų atlygį, taigi šiuo būdu galite užsidirbti tik simbolinį kiekį bitkoinų ar kitos kriptovaliutos.

Tiesa, yra darbdavių, kurie ir už profesinį darbą atlygį siūlo pervesti bitkoinais. Tik prieš priimdami tokį pasiūlymą gerai apsvarstykite, ar jums tokia alternatyva priimtina, kadangi bitkoino kaina nėra stabili: antai pernai gruodį ji kelioms dienoms buvo šoktelėjusi iki beveik 20 tūkst. dolerių už vienetą, o pastaraisiais mėnesiais vieno bitkoino kaina svyruoja apie 7 tūkst. dolerių.

Tai nėra vieninteliai būdai gauti bitkoinų ar pasididinti jų kiekį. Pavyzdžiui, bitkoinus galima „kasti“ (paskirti kompiuterio išteklius bitkoinų išgavimui), prekiauti kriptovaliutų biržose, žaisti azartinius žaidimus ir panašiai. Tačiau šie būdai yra gerokai rizikingesni ir reikalauja specifinių žinių ar įgūdžių, taigi pradedantiems vartotojams jų imtis nepatartina.

Pavyzdžiui, „Luno“ išimtinai siūlo tik bitkoinus ir eterį, – tą kriptovaliutą, dėl kurios gali būti tikra, nes dėl kitų kriptovaliutų yra turėjusi nusivylimų. Nors skaitmeninės valiutos sritis vis dar nėra reguliuojama, „Luno“ vadovaujasi griežtomis taisyklėmis, tarsi būtų reguliuojama valstybinių institucijų.

Kaip gauti bitkoinų, ir video įraše:

VIDEO: Kaip gauti Bitcoin? Sužinok su Luno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius