Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vlada Musvydaitė: „Mano sveikatingumo paslaptis yra vanduo“

Vlada Musvydaitė yra ne tik sveikatingumo motyvatorė, bet ir dviejų vaikų mama. Vlada ir pati neslepia, jog jos gyvenimas labai dinamiškas: norisi suspėti pasportuoti, reikia organizuoti komandos darbą, o šeimos tikrai negali palikti nuošalyje. Kaip jai sekasi suderinti darbus, laisvalaikį ir šeimos gyvenimą?
Vlada Musvydaitė su vaikais
Vlada Musvydaitė su vaikais / Projekto partnerio nuotr.

– Vlada, jūs esate ne tik sveikatingumo motyvatorė, bet ir įvairių sporto renginių organizatorė bei vedėja. Kaip derinate savo darbus, laisvalaikį ir šeimą?

– Iš tiesų esu išbandžiusi daugybę sporto šakų, o anksčiau ir pati profesionaliai užsiėmiau sportu – buvau Lietuvos 400 metrų bėgimo su barjerais čempionė. Turiu daug veiklos, tad labai branginu laiką, praleistą su savo vaikais – sūnumi Benu, kuriam jau greit sueis aštuoneri, ir devynių metų dukra Ula.

Galbūt kai kuriems tai pasirodys keista, bet daugiausiai laiko skiriu ėjimui. Kartu su vaikais vaikštinėjame kai tik turime laisvą valandėlę, o savo žingsnius skaičiuojame su tam specialiai sukurta programėle #walk15. Joje einame sukurtomis trasomis.

Jau 14 000 dalyvių yra ėję „Proenzi ArthroStop” ėjimo varžybose Lietuvoje skirtinguose miestuotse. Taip pat visus kviečiu kartu su mumis rugsėjo 16-ą dieną pasivaikščioti Anykščiuose, o po savaitės, rugsėjo 23-ią, nepatingėti nukeliauti iki Jūrmalos paplūdimio! Visų šių renginių esmė – parodyti, jog judėjimas, sportas su visa šeima yra lengvai suderinamas ir labai smagus laiko praleidimo būdas!

Anksčiau tai buvo tik svajonė, gal kam netgi atrodžiusi keistai, tačiau dabar esu tarptautinių sveikatingumo renginių organizatorė ir turiu subūrusi patikimą komandą. Mano pavyzdys tik dar kartą įrodo, jog užsispyrimas, tikėjimas tuo, ką darai ir entuziazmas gali nuversti kalnus!

Projekto partnerio nuotr./Vlada Musvydaitė su vaikais
Projekto partnerio nuotr./Vlada Musvydaitė su vaikais

– Ką galite patarti žmonėms, kurie nori palaikyti gerą fizinę formą?

– Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakydama, jog svarbiausia yra sveika, suderinta mityba ir nuolatinis judėjimas. Neužsidarykite namuose, išeikite į savo miestų ar miestelių gatves, parkus. Patys nustebsite, kiek įdomių vietų yra „pasislėpę“ visai šalia jūsų namo ar daugiabučio durų. Kaip tik dėl to ir sukūriau #walk15 programėlę, kuri ne tik skaičiuoja žingsnius, tačiau leidžia jos naudotojams dalintis savo atrastais vaizdingais maršrutais.

Aš pati gyvenu taip, kaip ir patariu savo klientams bei draugams: daug judu, sveikai maitinuosi, o jokių specialių preparatų ar papildų nenaudoju, tačiau neseniai atradau jonizuotą šarminį vandenį, kuris man labai patinka ir padeda palaikyti gera fizinę ir emocinę būklę.

– Kuo ypatingas šis vanduo?

– Vanduo paruošiamas naudojant specialų vandens jonizavimo aparatą, kuris yra nedidelis ir vizualiai atrodo panašus į virdulį. Jis prisotina vandenį jonais ir jo pH tampa šarminiu. Tikriausiai vienas mane labiausiai nustebinusių dalykų buvo tai, jog jonizuotu šarminiu vandeniu plaunant vaisius ar daržoves jie ne tik lengviau nusiplauna, bet ir įgyja visai kitokį, gaivesnį, šviežesnį skonį. Be to, paragavusi kavos, užplikytos tokiu vandeniu, kitokios jau nebenoriu!

Jei kalbėtume glaustai, tai jonizuotas šarminis vanduo padeda išlaikyti šarmų ir rūgščių pusiausvyrą organizme, stiprinti organizmo imuninę sistemą, šalinti organizme susikaupusius toksinus. Tai yra natūralus antioksidantas. Tiek daug gali tilpti vienoje, atrodo, paprasto, vandens stiklinėje.

– O kaip sekasi savo vaikus įtikinti gerti vandenį?

– Turint vandens jonizatorių tai visai nesunku, kadangi pats daiktas vaikams įdomus, o ir vanduo tampa tikrai puikaus skonio. Labai smagu, kad vaikai po truputį priprato gerti vandenį ir dabar dažniausiai jį ir renkasi, o ne įvairius saldžius gaiviuosius gėrimus, kurių pilnos mūsų parduotuvės.

Neseniai su šypsena klausiausi, kaip mano sūnus Benas savo septynmečiui draugui pasakojo, jog būtina gerti daug vandens, kad būtum stiprus. Iš tiesų tai labai svarbu sportuojantiems žmonėms – jiems jo reikia kur kas daugiau. Štai mano sūnus keturis kartus per savaitę lanko futbolo treniruotes, o dukra begales laiko praleidžia stadione, kadangi lanko lengvosios atletikos užsiėmimus, tad man, kaip mamai labai svarbu, kad jie sportuotų teisingai, tausodami savo organizmą, ką nuolat pabrėžiu ir savo klientams ar draugams. Savo vaikus taip pat mokau to, jog neužtenka vien tik daug judėti, bet reikia ir rūpintis savo organizmu: ne tik gerti pakankamai vandens, bet ir atitinkamai maitintis ir mąstyti, ką valgome, geriame!

– Kokius patarimus galite duoti šeimoms, kurios nori sveikai gyventi ir aktyviai leisti savo laisvalaikį kartu?

– Pirmiausia, mano patarimas būtų suplanuoti vienąkart per dieną vieną valandą, kada būtumėte visa šeima kartu. Vieną dieną tą valandą skirkite maisto gaminimui kartu, pavyzdžiui, padarykite eksperimentą su jonizuotu šarminiu vandeniu. Duokite vaikams nuplauti pomidorus su paprastu vandeniu bei šarminiu ir pamatysite, kuris pomidoras vaikams labiau patiks. Taip žaisdami pasigaminkite salotas kartu, nes tokiu būdu vaikai, įsitraukdami į gaminimo procesą, gali pradėti valgyti daržoves, kurių galbūt prieš tai nevalgė. Kitą dieną tą vieną valandą galite skirti stalo žaidimams, dar kitą dieną galime duoti patiems vaikams nuspręsti, ką jie norėtų nuveikti ar kur nueiti. Taip pat netgi namų ruošą galime daryti kartu. Ir, aišku, svarbiausias dalykas bent pietus ar vakarienę turite valgyti visi kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius