-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

85-erių ir vis dar vairuojantis Valerijonas: „Mes važiuojame atsargiai, o jaunimas – be proto“

Visų Šventųjų diena ir Vėlinės yra tos dienos, kai miestų gatves ir užmiesčio kelius užplūsta garbaus amžiaus vairuotojai su savo senais, dažniausiai išpuoselėtais automobiliais. Tik keletą kartų per metus prie vairo sėdantys senjorai neretai sulaukia piktų žvilgsnių ir nepasitenkinimo signalų, mat važiuoja gerokai lėčiau nei kiti eismo dalyviai.
85-erių metų Valerijonas
85-erių metų Valerijonas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

15min.lt nusprendė pakalbinti keletą garbaus amžiaus vairuotojų. Jų prieš Vėlines toli ieškoti nereikia. Užtenka atvykti prie kapinių. 

Nustatyti prie kurio automobilio prieis garbaus amžiaus vairuotojas – nesudėtinga. Tereikia išsirinkti seną, maždaug 30 metų senumo automobilį, kuris išoriškai atrodytų gana gerai išlaikytas. Tuomet reikia apsišarvuoti kantrybe ir luktelėti kelias dešimtis minučių, kol prie transporto priemonės prieis vairuotojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prie Panevėžio Kristaus Karaliaus kapinių
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prie Panevėžio Kristaus Karaliaus kapinių

Niekada nėra sukėlęs avarijos

Pirmiausia vairuojančių senjorų paiešką pradėjome prie Panevėžio Kristaus Karaliaus kapinių. Važiuojant per automobilių stovėjimo aikšteles už akių užkliuvo senas BMW 316, automobilių gerbėjų geriau žinomas „chuligankės“ pravarde. Čia ilgai laukti nereikėjo. Prie automobilio už penkiolikos minučių, pasiramsčiuodamas lazdele, priėjo garbaus amžiaus vairuotojas.

Visą gyvenimą dirbau vairuotoju.

Netrukus su 72-ejų metų Vladu užsimezgė pokalbis apie beveik pusšimtį metų siekiančią vairavimo patirtį bei vairavimo ypatybes atėjus garbiam amžiui.

„Ne kasdien, bet kartais išvažiuoju dar. Ant kapų atvažiuoju. Žiemą nevažiuosiu. Nėra kur važiuoti. Vairuoju BMW. Jį turiu jau 8 metus. Iki tol turėjau „Moskvič“. Visą gyvenimą dirbau vairuotoju. Neturėjau jokių avarijų. Tiesa, vieną kartą į „Moskvič“ galą buvo atsirėmusi moteris“, – prisimena Vladas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./72-ejų metų Vladas
Tomo Markelevičiaus nuotr./72-ejų metų Vladas

Pensininko paklausėme, kaip jaunesni vairuotojai reaguoja į vyresnio amžiaus kolegą bendrame eisme. Vladas patvirtino, kad visuomet stengiasi važiuoti atsargiai ir atidžiai, tačiau tą kiti eismo dalyviai ne visuomet įvertina.

„Būna, kad papypsi, lenkia per dvigubas ištisines linijas. Aš stengiuosi lėčiau, atsargiau. Labai žiūriu, kai važiuoju per sankryžas. Į kapines sumaniau atvažiuoti anksčiau, nes mažiau eismo. Ryt, poryt gal irgi atvažiuosiu. Žvakutes reikės uždegti. Šiaip retai bevažinėju, tik tokiomis progomis“, – pokalbį baigė Vladas ir, pasisodinęs žmoną, savo raudonu BMW išvyko namo.

VIDEO: Senjoras Vladas su BMW

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius