-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akimirka kelyje, kai nusikeikti legalu: Vilniuje chuliganiškai nardęs BMW tyčia kirto per stabdžius

Galima neabejoti, kad redakcijos gauta filmuota medžiaga atspindi tik dalį kažkokio sostinės gatvėse įvykusio siužeto. Tačiau kritinis epizodas iškalbingas: BMW vairuotojas tyčia sukėlė avarinę situaciją ir avarijos pavyko išvengti tik žaibiškos kito į konfliktą įsivėlusio vairuotojo reakcijos dėka.
chuliganiskas-bmw-manevras-ukmerges-g-trecioje-juostoje-uzmigusiam-vairuotojui
Užfiksuota kritinė akimirka, kurią lydėjo žaibiška blokuoto vairuotojo reakcija ir riebūs keiksmai.

„Kelių gaidelis su BMW siautėja“, – taip be užuolankų šią filmuotą medžiagą iš automobilio vaizdo registratoriaus apibūdino 15min skaitytojas.

VIDEO: Nufilmuota, kaip agresyviai BMW vairuotojas atakavo jam neįtikusį automobilį

Epizodas užfiksuotas sostinės Šeškinės rajone, ties Šeškinės g. viaduku.

Atakuotas vairuotojas nepatikslino, ar apie BMW šeimininko akibrokštą pranešė policijai, taip pat nepapasakojo, kur su šiuo agresyviu eismo dalyviu susidūrė pirmą sykį.

„Tokį chuliganišką vairavimą teko užfiksuoti sausio 26 dieną apie 9.10 val. Ukmergės gatvėje Vilniuje. Manau, tokius vairuotojus reikia viešinti ir kad ilgai be teisių sėdėtų“, – tokią poziciją išreiškė 15min šaltinis, dar pridūręs, kad avarinę situaciją šis pažeidėjas sukėlė net du sykius.

Policija tokio pobūdžio elgesį kelyje vienareikšmiškai vertina kaip chuliganišką vairavimą. Už avarinių situacijų sąmoningą sukėlimą ne vieną tokį keliu erelį skaudžiai yra nubaudę ir teismai.

Pavyzdžiui, Trakų rajono apylinkės teismas yra nepasigailėjęs prabangaus „Mercedes-Benz“ vairuotojo, kuris greitkelyje ryžosi blokuoti benzinvežį. Tą sykį kelių chuliganas buvo nubaustas ne tik už KET pažeidimus, bet ir viešosios tvarkos sujaukimą, kuomet išlipęs iš savojo „mersedeso“ tiesiog kelyje vyras sunkvežimio vairuotoją dar ir iškeikė.

Pasikarščiavusiam vairuotojui Trakų teismas buvo skyręs nuobaudą: 500 eurų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 18 mėnesių.

KET įpareigoja nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, nesudaryti kliūčių jų eismui.

Narpliojant bylą dviejų instancijų teismuose pažymėta, kad eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu (KET 4 punktas). Pagal KET 9 punkto nuostatas, eismo dalyviai privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, nesudaryti kliūčių jų eismui, siekiant išvengti nuostolingų padarinių.

Pagal teismų praktiką chuliganiškos paskatos – tai tam tikros veikos darymo priežastys, kai veika daroma dėl aiškaus žmogaus ar visuomenės negerbimo, elementarių moralės bei elgesio normų niekinimo, kai asmens elgesys yra atviras iššūkis visuomeninei tvarkai, siekiant pastatyti save priešpriešiais aplinkiniams, pademonstruoti niekinantį požiūrį į juos, arba visai be dingsties, arba panaudojant kaip pretekstą savo veiksmams mažareikšmę dingstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius