Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 08 /16:08

Alytus tapo vairuotojų pragaru: slidžiose gatvėse – chaosas ir avarijos

Alytiškiai vairuotojai laiškuose 15min redakcijai rašo: jei tik galite, aplenkite Alytų, nevažiuokite per Dzūkijos sostinę. Ir siunčia nuotraukas iliustruodami, kaip atrodo slidžios gatvės.
Slidžios Alytaus gatvės
Slidžios Alytaus gatvės / „Alytaus gido“ nuotr.

Savivaldybės atstovai žiniasklaidai aiškina, kad, atšalus iki -10 ir daugiau, druska nebetirpdo ledo. Todėl, pasak skaitytojų, padėtis darosi beviltiška: vairuotojai nervinasi ir slidinėja, o savivaldybė ramina ir žada, kad daroma viskas, kas įmanoma ir kad viskas bus gerai.

Alytus plius nuotr./Slidžios Alytaus gatvės
Alytaus naujienų nuotr./Slidžios Alytaus gatvės

Tačiau gerai nėra. Štai vien penktadienį Dzūkijos sostinėje įvyko virtinė avarijų dėl slidaus kelio. Pulko, Ulonų ir Santaikos gatvių sankryžoje Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas trenkėsi į priekyje stovėjusį „Renault“. Ši avarija ilgam užblokavo eismą. Kai kurie vairuotojai spūstis aplenkdavo važiuodami šaligatviais. Tai – ne vienintelė tokio pobūdžio avarija – nuo Alytaus-Seirijų-Simno žiedinės sankryžos nuslydo kitas vilkikas.

Žurnalistikos studentų nuotr. /Topolių Jaunimo gatvės sankryža
Žurnalistikos studentų nuotr. /Topolių Jaunimo gatvės sankryža

Nors gat­ves pri­žiū­rin­ti įmo­nė „Ra­gu­vi­lė“ dir­bo vi­su pa­jė­gu­mu ir gat­vės bu­vo bars­to­mos nuo­lat, pa­dė­tis ga­na il­gai bu­vo keb­li. San­tai­kos gat­vė­je eis­mą trik­dė ne­ga­lin­čių į kal­ną už­va­žiuo­ti vil­ki­kų ei­lė, dėl sli­daus ke­lio į grio­vį bu­vo įlė­kęs leng­va­sis au­to­mo­bi­lis. Šio­je mies­to da­ly­je eis­mą te­ko re­gu­liuo­ti po­li­ci­jai, rašo „Alytaus naujienos“.

Skaitytojas: trijų vilkikų avarija

Su 15min sekmadienį susisiekė skaitytojas Gediminas M., kuris teigia, kad šeštadienį Alytaus raj., Luksnėnuose dėl ypatingai slidaus kelio susidūrė 3 vilkikai ir lengvasis automobilis.

„Eismą reguliavo policija, buvo užtvertas kelias, dėl slidžios dangos vos žmonės nežuvo“, – rašo skaitytojas.

Skaitytojų nuotr. /Tvirtovės gatvė sankryža su Skardžio gatve
Skaitytojų nuotr. /Tvirtovės gatvė sankryža su Skardžio gatve

Yra ir neišvažiuojamų kelių

Anot UAB „Dau­ges­ta“, pri­žiū­rin­čios Aly­taus ra­jo­no ke­lius, di­rek­to­riaus Alek­sandr Ria­bi­nin, be­ne gau­siau­siai pri­sni­go Aly­taus, Mi­ros­la­vo, Alo­vės ir Pi­va­šiū­nų se­niū­ni­jo­se, Sim­no ir Kro­kia­lau­kio – ma­žiau­siai. Va­kar ke­liuo­se dir­bo 2 trak­to­riai, 1 au­to­mo­bi­lis su va­ly­mo įran­ga ir 5 grei­de­riai. Ta­čiau ir to­kios pa­jė­gos ne­įsten­gė iš kar­to nu­va­ly­ti vi­sų ke­lių, kai ku­riems gy­ven­to­jams su­si­sie­kimas bu­vo ap­ri­bo­tas.

Skaitytojų nuotr. /Topolių gatvė, perėja, ties Trimis ugdymo įstagomis
Skaitytojų nuotr. /Topolių gatvė, perėja ties trimis ugdymo įstagomis

„Se­niū­ni­jo­je yra ne­iš­va­žiuo­ja­mų ke­lių. Kai ku­riuos nu­va­lė ket­vir­ta­die­nį, bet nak­tį vėl už­pus­tė. Lau­kin­čių ke­lias bu­vo la­biau­siai už­pus­ty­tas. Pa­gal iš gy­ven­to­jų gau­tą in­for­ma­ci­ją, už­pus­ty­ta apie pu­sė se­niū­ni­jai pri­klau­san­čių ke­lių.

Dėl pri­spaus­to snie­go net ir nu­va­ly­ti ke­liai sli­dūs, to­dėl vai­ruo­to­jai, no­rė­da­mi sėk­min­gai pa­siek­ti ke­lio­nės tiks­lą, tu­ri rink­tis sau­gų grei­tį. Snie­gas ir šal­tis pri­da­rė pro­ble­mų, ta­čiau, jei tik to­kios bū­tų, tai gy­ven­ti bū­tų ga­li­ma“, – op­ti­mis­tiš­kai kal­bė­jo Mi­ros­la­vo se­niū­nas Vy­tau­tas Sin­ke­vi­čius.

Aly­taus se­niū­no Vis­val­do Dum­bliaus­ko tei­gi­mu, ne­iš­va­žiuo­ja­mų ke­lių bu­vo Li­kiš­kė­lių, Mar­ga­ra­vos ir Rut­kos kai­muo­se. Sun­kiai iš­va­žiuo­ja­mų – Ka­niū­kuo­se, Ja­ciuns­kuo­se, Na­vic­kuo­se.

VIDEO: Santaikos gatvė - iššūkis „fūroms"

„Ke­liai va­lo­mi ir bars­to­mi pa­gal po­rei­kį. Ša­li­ke­lė­se su­pil­tos smė­lio ir drus­kos mi­ši­nio krū­vos, tad ga­li­me sli­des­nius ruo­žus pa­si­bars­ty­ti ir pa­tys, be ke­li­nin­kų pa­gal­bos“, – tei­gė V.Dum­bliaus­kas.

„Dau­ges­tos“ dar­buo­to­jai ke­le­tą kar­tų bu­vo iš­kvies­ti va­ly­ti ke­lio, kad gy­ven­to­jai ga­lė­tų pa­siek­ti me­di­kus ar su­grįž­ti iš li­go­ni­nės na­mo. Rum­bo­ny­se ke­lią te­ko va­ly­ti dėl lai­do­tu­vių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius