Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar geros padangos ir saugumo sistemos išgelbės slidžiame kelyje?

Pastaruoju metu įvairiuose portaluose padažnėjo pranešimų, kad vis daugiau vairuotojų patenka į žiemos spąstus. Vieni į avarijas patenka dėl patirties stygiaus, kiti linkę ignoruoti specialistų raginimus nelakstyti, pristabdyti, važiuoti lėčiau.
Žiema
Žiema / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

O kokį vaidmenį eismo saugume vaidina geros padangos, ESP sistema ir pan.? Ar veikiančios ir pačios naujausios sistemos, geros padangos garantuoja maksimalų saugumą kelyje?

15min jau ne kartą pasakojo apie tai, kad padanga kainuos brangiai tikrai ne dėl garsaus priekinio ženklo. Tokios padangos (su išimtimis) dažniausiai laimi tarptautiniuose padangų testuose.

Brangios, populiariausių gamintojų padangos dažniausiai būna tos, kurios geriausiai sukimba su keliu, su kuriomis automobilis sustoja žymiai greičiau ir pan.

Analogiškai kaip ir su padangomis, taip ir įvairiomis saugumo sistemomis aprūpintas automobilis bus saugesnis vairuoti. Tačiau kartais ir šis derinys gali neišgelbėti.

Antradienio naktį Panevėžyje patruliai vyko į avarijos vietą, kur vairuotojas, nesuvaldęs automobilio užpakaline dalimi taranavo gatvės apšvietimo stulpą.

Kaip jis pats teigė, greitis buvo nedidelis, ant automobilio buvo sumontuotos itin geros padangos, o saugumo sistemos veikė, tačiau šis tandemas vis tiek neišgelbėjo vairuotojo. Kodėl?

Atsakymas į šį klausimą yra tikrai paprastas – vairuoti reikia vadovaujantis sveiku protu ir logika, o ne ESP ar geromis padangomis. Niekas taip neapsaugos prie vairo, kaip jūsų paties veiksmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius