Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl važiavimo vasarinėmis padangomis – tūkstančius eurų siekiantys nuostoliai

Šalies vairuotojai nuo praėjusios savaitės privalo važinėti žieminėmis padangomis, tačiau pasiruošti šaltajam sezonui suskubo toli gražu ne visi.
Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje
Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors laiku nepasikeitusiems padangų gresia nuo 28 iki 43 eurų nuobauda, tūkstantines žalas eismo įvykiuose skaičiuojantys draudikai tvirtina, kad vairuotojai turėtų baimintis ne baudas skiriančių policijos pareigūnų, o Lietuvos kelius pamažu užvaldančių prastesnių, žiemą primenančių eismo sąlygų.

Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovo Raimondo Bieliausko teigimu, praėjusių metų lapkritį vidutinė vairuotojų patiriama žala siekė beveik 2,5 tūkst. eurų.

Padažnėjusius eismo įvykius lapkritį lemia pirmieji plikledžiai rytais, prie kurių vairuotojai dar būna nepripratę.

Panašios sumos bei išaugęs eismo įvykių skaičius lapkritį fiksuojamas kiekvienais metais, o didelė dalis avarijų paprastai būna susijusios su šlapia ir slidžia kelio danga.

„Padažnėjusius eismo įvykius lapkritį lemia pirmieji plikledžiai rytais, prie kurių vairuotojai dar būna nepripratę. Be to, lapkričio pradžioje atšaukiamas vasaros laikas, anksčiau temsta, vairuotojams tenka daugiau laiko praleisti važiuojant tamsiu paros metu, o ir į darbus daugelis gyventojų ryte pajuda dar nespėjus prašvisti. Slidi kelio danga ir tamsa apsunkina vairavimo sąlygas visiems vairuotojams, o važiuojantiems su netinkamomis padangomis išvengti eismo įvykio gali būti itin sudėtinga“, – sako R.Bieliauskas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje

Anot draudimo eksperto, dažniausiai lapkritį pasitaikantys eismo įvykiai yra transporto priemonių nuvažiavimas nuo kelio, taip pat avarijos, kai nesilaikant saugaus atstumo atsitrenkiama į priešais važiuojančio automobilio galą. Šiuos eismo įvykius, R.Bieliausko teigimu, galima laikyti tipinėmis lapkričio avarijomis.

Didžiausia Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje užfiksuota žala praėjusių metų lapkritį siekė 5,5 tūkst. eurų. Tuomet Klaipėdoje „Mercedes“ automobilis buvo smarkiai apgadintas į jį įsirėžusios, iš kitos eismo juostos besirikiuojančios, transporto priemonės. Tarp didžiausių pernai lapkričio žalų taip pat buvo ir 4,5 tūkst. eurų išmoka už apdaužytą „Audi“ automobilį, kuris nepastebėjo ir nepraleido pagrindine gatve važiuojančios transporto priemonės.

Kelių policijos duomenimis, praėjusiais metais lapkričio mėnesį vien eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užfiksuota beveik trys šimtai, 124 iš jų – tamsiu paros metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius