-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės Vilniuje ženklinamos naktimis: bus sunaudota 370 tonų dažų

Vos spėjo išdžiūti miestų gatvės, vairuotojai sukruto: o kur dingo gatvių žymėjimo linijos? Iš tikrųjų, dalis jų ištirpo kartu su paskutiniu sniegu.
Pavasarį ženklinamos Vilniaus gatvės
Pavasarį ženklinamos Vilniaus gatvės / S.Žiūros nuotr.

15min jau rašė, kad Vilniaus gatvių eismo juostas žyminčios linijos pernai nebuvo kokybiškai nudažytos dėl to, kad strigo viešieji pirkimai. Tačiau šiais metais reikalai turėtų pasitaisyti.

Gatvės ženklinamos naktimis

Kaip teigia Tomas Kamaitis, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas, šią savaitę buvo pradėtos ženklinti sostinės gatvės. Norint išvengti spūsčių pagrindinėse miesto gatvėse ženklinimo darbai vyks naktimis. Darbų metu bus ribojamas eismas, gyventojų Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo dėl laikinų nepatogumų ir ypač prašo būti atidiems darbų metu.

Šią savaitę atnaujintas gatvių ženklinimas: Santariškių, Galvės, Gariūnų gatvėse ir Olandų žiede, o kitą savaitę darbai persikels į kitas sostinės gatves – Žirmūnų žiedinę sankryžą, Barboros Radvilaitės, Maironio gatvę, Savanorių ir Pilaitės pr. ir kt.

Pasak T.Kamaičio bus ne tik atnaujinamas gatvių ženklinimas bei ženklinamos naujai išasfaltuotos gatvės bet ir ženklinami dviračių takai: Naugarduko g., Laisvės pr., Saulėtekio, skveras prie Antakalnio ligoninės (adresu Antakalnio g. 124) ir pan.

Šiemet planuojama atnaujinti ir naujai paženklinti apie 750 km gatvių, dviračių takų, stovėjimo vietų ir pan.

Visus ženklinimo darbus planuojame pabaigti dar iki rudens. Skaičiuojama, kad gatvių ženklinimui bus sunaudota apie 370 tonų dažų (370 700 kg ).

Šiemet miesto gatvių ženklinimui skirta – 950 tūkst. eurų, t.y. 25 proc. daugiau nei per paskutinius 2 metus.

VIDEO: Probleminiai Vilniaus žiedai laukia naujų horizontaliojo žymėjimo linijų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius