Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gavo baudą už važiavimą be techninės apžiūros, nors „žalias lapas“ dar galiojo: kaip tai nutiko?

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas Irmantas. Jis papasakojo istoriją apie tai, kaip gavo baudą už negaliojančią jo automobilio techninę apžiūrą, nors pagal jo turimus dokumentus techninė apžiūra turėjo baigtis tik kitą dieną.
Techninės apžiūros stotis Vilniuje
Techninės apžiūros stotis Vilniuje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Grįžtant namo – staigmena

Skaitytojas Irmantas nurodė, kad jo „Opel Zafira“ techninė apžiūra galiojo iki šių metų lapkričio 23 dienos. Likus vienai dienai iki techninės apžiūros pabaigos datos jo tėvas su automobiliu nuvyko į techninės apžiūros stotį. Ten automobilis buvo patikrintas ir dėl nustatytų trūkumų naujo techninės apžiūros talono negavo.

Pranešėjo tėvas išvyko tų trūkumų šalinti, tačiau tuo pačiu keliu jam grįžtant namo buvo užfiksuotas radaro už važiavimą neturint techninės apžiūros. Automatiškai buvo suformuotas protokolas ir dėl šio pažeidimo pranešėjui buvo skirta administracinė 25 eurų bauda.

Su 15min redakcija susisiekęs ir šį nutikimą papasakojęs Irmantas teigė nesuprantantis, kokiu pagrindu jam buvo skirta bauda, kadangi senoji techninė apžiūra dar turėjo galioti iki kitos paros pabaigos.

„Apžiūra galiojo iki 23 dienos, o 22 dieną buvo gautas protokolas, kad važiuota be techninės apžiūros Garliavoje, kelyje Kaunas-Prienai-Alytus. Kaip suprantu, užfiksavo radaras prie „Norfos“. Įdomu tai, kad tuo pačiu keliu tėvas vyko ir į apžiūrą, ir iš jos, tai jei apžiūra būtų negaliojusi, būtų du kartus užfiksuotas. Dabar buvo užfiksuotas grįžtant po nepavykusios techninės apžiūros. Pačiame techninės apžiūros centre darbuotojai nieko nesakė, kad nebegalima toliau važiuoti. Priešingai – pasakė, kad važiuokit susitvarkyti trūkumus ir grįžkite“, – sakė Irmantas.

Informacija buvo pateikta „baltame“ lape

15min su šia skaitytojo istorija kreipėsi į Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociaciją ir paprašė paaiškinti, dėl kokios priežasties Irmanto automobilis galėjo netekti techninės apžiūros, nors turimi dokumentai byloja, kad senoji apžiūra tuo metu dar galiojo.

Įstaigos atstovas spaudai Renaldas Gabartas paaiškino, kad taip atsitiko dėl atliekant techninę apžiūrą nustatytų automobilio trūkumų, dėl kurių senoji techninė apžiūra tampa negaliojančia ir automobilį nuo tos akimirkos eksploatuoti yra draudžiama.

„Šiuo konkrečiu atveju po vienu iš šio „Opel“ trūkumų, kuris įvardytas kaip „Skysčių prasisunkimas“, slėpėsi tai, kad iš bako tekėjo degalai, o tai laikoma pavojingu trūkumu, su kuriuo apskritai draudžiama dalyvauti eisme. Apie tai, kad iki apžiūros galiojusi techninė apžiūra yra laikoma negaliojančia ir kad važiuoti transporto priemone yra draudžiama nurodoma „baltame“ lape, kuris įteikiamas nepavykus atlikti techninės apžiūros dėl trūkumų.

Informacija apie techninės apžiūros galiojimo sustabdymą automatiškai patenka į bendrą informacinę sistemą su policija ir draudikais. Tais pačiais duomenimis naudojasi matuoklių bei radarų sistema, todėl asmuo ir sulaukė baudos“, – nurodė Renaldas Gabartas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius