Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Girtas į reido vietą kone atskriejęs vairuotojas vos neparbloškė pareigūno

Penktadienio naktį Vilniaus kelių policijos patruliai medžiojo girtus vairuotojus. Pradėję Ateities gatvėje, po vidurnakčio pareigūnai tęsė darbą Geležinio vilko gatvėje, kurioje pavyko iš eismo eliminuoti du girtus vairuotojus. Vienas jų į reidą atskriejo tokiu dideliu greičiu, kad vos nesužalojo policijos pareigūno.
Naktinis reidas Vilniuje
Naktinis reidas Vilniuje / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis reidas Vilniuje
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis reidas Vilniuje

Į policijos rankas pakliuvęs maždaug 30 metų vairuotojas teigė, kad iš vis nieko nevartojo, tačiau pareigūno rankose buvęs alkotesteris tokią vyro versiją paneigė – ekrane įsižiebė apie lengvą girtumo laipsnį liudijantys skaičiai 0,69.

Vyras prie „Audi A6“ vairo į reido vietą atskriejo itin greitai. Pareigūnai vairuotoją sudrausmino, kad apie reidą netgi įspėja ganėtinai toli pastatyti 40 ir 20 km/val greičiu liepiantys važiuoti ženklai.

Į šią policininkų repliką vyras atšovė paprastai – ženklų nepastebėjo, o vadovavosi leistinu 60 km/val greičiu, pridėdamas, kad dar vakar čia galiojo minėtoji greičio žyma. Nors iš tiesų vyro vairuojamas automobilis iš už posūkio išnėrė mažiausiai 90 km/val greičiu.

Kitas reide eliminuotas girtas vairuotojas – maždaug 60 metų amžiaus vyriškis, vairavęs „Volkswagen Passat“ automobilį. Pūstelėjus vyrui į alkotesterį šis nustatė lengvą girtumą – 0,87 promiles.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis reidas Vilniuje
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Naktinis reidas Vilniuje

Vėliau, pareigūnai gavo pranešimą apie dar vieną girt vairuotoją. Olandų gatvėje girto vairuotojo vairuojamas „Škoda Octavia“ susidūrė su „Fiat Stilo“. Medikų pagalbos prireikė „Fiat“ vairuotojui. „Škoda“ vairuotojas į alkotesterį įpūtė 0,53 promiles. Įvykio aplinkybės kol kas neaiškios.

Geležinio vilko gatvėje įkliuvo ir daugiau pažeidėjų, tačiau visų pažeidimai – smulkūs. Teisės vairuoti neturinčių asmenų pareigūnai nesustabdė. Vienas vairuotojas į alkotesterį įpūtė 0,30 promiles. Kadangi vairuotojas turi daugiau nei dviejų metų stažą, pareigūnai jam priekaištų neturėjo.

Skrajūnui su „Audi“ ir neblaiviam senjorui už savo poelgį teks atsakyti įstatymo numatyta tvarka – sumokėti 300-450 eurų baudą ir pamiršti apie vairavimą nuo 12 iki 18 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius