-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grindos“ skaičiai: ši žiema buvo išskirtinė tiek kritulių pikais, tiek didžiuliais temperatūrų svyravimais

Vilniaus gatves prižiūrinti savivaldybės įmonė „Grinda“ suskaičiavo, kiek per žiemos sezoną išbarstė druskos, smėlio ir kiek jos technika nuvažiavo kilometrų. Skaičiai – įspūdingi.
Sniego valytuvas Vilniuje
Sniego valytuvas Vilniuje / „Grindos“ nuotr.

Pasak „Grindos“, ši žiema buvo išskirtinė tiek kritulių pikais, tiek didžiuliais temperatūrų svyravimais.

„Siekdami užtikrinti nepertraukiamą judėjimą sostinės gatvėmis, bene kasdien vykdėme prevencinius ir išankstinius barstymus, o snygių metu kartais ištisas paras valėme sniegą verstuvais“, – savo paskyroje feisbuke rašo „Grinda“.

Per 4 mėnesius nuo lapkričio vidurio iki kovo vidurio gatvių priežiūros technika nuvažiavo 438 tūkst. km – tai yra 10 kartų aplink pusiaują.

Sostinė panaudota apie 30 tūkst. tonų techninės druskos ir apie 15 tūkst. tonų smėlio ir druskos mišinio.

„Beje, Vilniaus miesto savivaldybė pirmą kartą pavedė mums atlikti techninės druskos pirkimą (iki šiol pirkimais rūpinosi pati). Su iššūkiais susitvarkėme: druskos nepritrūkome ir netgi sugebėjome suplanuoti likučius taip, kad vasaros pradžioje galėtume atlikti druskos sandėlių konstrukcijų remontą.

Vis dėlto didžiausias pokytis – ne per žiemą įveikti kilometrai ar panaudotų medžiagų kiekis. Svarbiausia – pradėjome matuoti (ir jums rodyti) – darbų kokybės rodiklius.

Jau prieš kelerius metus vilniečiams parodėme, kur ir kada juda barstytuvai, šiemet atvėrėme duomenis, kaip sekasi laikytis normatyvo nustatytu laiku nuvalyti gatves po kiekvieno snygio. Puslapyje https://www.grinda.lt/gatviu-prieziura-ziema/ galite stebėti, kaip prižiūrimos didžiausio eismo intensyvumo gatvės, kurios turi būti nuvalytos per 3, 4 ar 5 valandas nuo snygio pabaigos.

Šie duomenys leidžia mūsų specialistams stebėti kokybinius veiklos rodiklius ir ieškoti būdų efektyvinti gatvių priežiūros darbą“, – rašo „Grinda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius