-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas kelyje: Kaune emigrantas su BMW nustūmė mopedo vairuotoją

Į miestų gatves sugrįžtant vis didesniam automobilių srautui sugrįžta ir senos bėdos – karai keliuose. Dauguma saugaus eismo specialistų, kalbėdami apie eismo kultūrą, stengiasi pabrėžti tokią tiesą: kiekvienas, išvažiavęs į gatvę, turi prisitaikyti prie srauto. Kitaip tariant, gerbti kitus eismo dalyvius ir laikytis taisyklių. Savų taisyklių keliuose kurti nereikia. O juo labiau paleisti į darbą rankas.
Šio BMW vairuotojas nustūmė motorolerio vairuotoją
Šio BMW vairuotojas nustūmė motorolerio vairuotoją / Skaitytojo nuotr.

„Pirmadienį mano sūnui važiuojant motoroleriu Elektrinės gatve atsitiko toks dalykas. Jį grubiai nustūmė įžūlus kelių erelis. Sūnus patyrė šoką.

Atvažiavus policijai buvo pasakyta, kad mes abejojame ar surasime kaltininką. Ar, jūsų nuomone, tai normalu? Sūnus ant šalmo turėjo filmavimo kamerą. Prisegu vaizdo įrašą“, – rašo skaitytoja Marija (vardas pakeistas).

Kas nutiko kelyje

Situacija, nufilmuota motorolerio vairuotojo, atrodo taip. Per geležinkelio pervažą motoroleriu važiuojantis jaunuolis burnoja ant per lėto priešais judančio „Toyota“ vairuotojo. Akivaizdu, kad jis linkęs duoti pastabų kitiems.

VIDEO: Karai keliuose: BMW vairuotojas nustūmė motorolerio vairuotoją

Kito vairuotojo, susilaukusio motorolerio vairuotojo pastabos, ilgai laukti neteko. Sidabrinis dyzelinis BMW, nepaisydamas horizontaliojo gatvės žymėjimo, aplenkė vaikiną, akivaizdžiai kirsdamas ištisinę liniją. Kitas akivaizdus dalykas – BMW išspjaunami juodi dūmai, kuriuos be jokios abejonės užfiksuotų Aplinkos ministerijos diegiama eksperimentinė „žalioji akis“.

Pamokęs dešiniavairio BMW vairuotoją laikytis horizontaliojo žymėjimo reikalavimų, jaunuolis sulaukė agresijos. Vairuotojas, palikęs automobilį sankryžoje, išlipo, pastūmė vaikiną, sėdo į BMW ir, vėl išspjovęs dūmų kamuolį, nurūko.

Vairavimo mokytojas: tokia yra tikroji kultūra keliuose

Vairavimo mokyklos „Amplius LT“ vadovas Artūras Pakėnas sako, kad šis epizodas puikiai iliustruoja dabartinę mūsų eismo psichologinę būseną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Artūras Pakėnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Artūras Pakėnas

„Panašios situacijos liudininku buvau antradienį. Vaikinas su paspirtuku stovi ant šaligatvio, o šalia parkuojasi automobilis. Ratu lipa ant šaligatvio ir pypteli paspirtukui. Tas klausia – tu čia man? Na, ir žodis po žodžio dialogas vystosi link konflikto.

Apie nufilmuotą epizodą tiesiog nėra ko daug kalbėti – gryna abipusė neigiama emocija. Vienus viskas erzina, o kiti agresyviai reaguoja į bet kokią kritiką. Kaip sako mano draugas – visiems reikia atleisti gazą.

Formaliai automobilis, manau, pavojingai lenkė motorolerį. Išlindo už ištisinės. Mano manymu – tiesiog abipusis nepakantumas, visi pikti. Čia yra realus pavyzdys tos pasakėlės apie kasmet gerėjančią eismo kultūrą“, – komentarą A.Pakėnas baigė ironišku pajuokavimu.

Kelių policijos komentaras

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai nufilmuotą situaciją pakomentavo taip:

„Pateikta vaizdo medžiaga iliustruoja asmens tam tikrą moralę ir dorovę, nesugebėjimą tvardytis, kartu asmenų, dalyvavusių įvykyje, priešiškumą vienas kitam. Šiuo atveju pamiršta ir Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) bendroji ir viena iš pagrindinių eismo dalyvių pareigų – eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu (KET 4 punktas). Be to, lengvojo automobilio vairuotojas pažeidė horizontaliojo ženklinimo 1.1 „Siaura ištisinė linija“ reikalavimus“.

Atsižvelgiant į tai, kad į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, situaciją turėtų komentuoti ta policijos įstaiga, kuri atlieka jo (įvykio) tyrimą.

P.S. Gavę Kauno kelių policijos komentarą juo papildysime šį tekstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius