Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vairuotojus drausmino ne tik policija, bet ir kiti eismo dalyviai

Penktadienio rytas daliai kauniečių prasidėjo Kelių eismo taisyklių kartojimu ir piniginės paploninimu. Miesto centre, šalia Vyriausiojo policijos komisariato pastato surengtas reidas.

Pranešimų apie tai, kad Vytauto prospekto ir Laisvės alėjos sankryžoje vairuotojai nepaiso Kelių eismo taisyklių, Kelių policijos valdyba sulaukė iš kolegų, dirbančių VPK.

„Šios dienos priemonė buvo skirta informacijos patikrinimui. Buvo gauta pranešimų, kad vairuotojai važiuoja degant draudžiamam šviesoforo signalui ir nesilaiko kelių ženklinimo reikalavimų – nusileidę nuo Parodos kalno suka į kairę“, – sakė Kelių policijos valdybos vadas Ramūnas Kemzūra.

Sukantys į kairę sudaro spūstį važiuojantiems nuo Parodos kalno. Vairuotojai nepatenkinti, signalizuoja. Tačiau pažeidėjų nestabdo net kitų vairuotojų perspėjimai.

Dauguma per rytinį piką Kelių eismo taisykles pažeidusių vairuotojų teisinosi, kad veža vaikus į darželį arba šiuo maršrutu važiuoja pirmą kartą, todėl nepastebėjo ženklų. Trylika vairuotojų suko į kairę draudžiamoje vietoje. Vienas tai darė net neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Dar du eismo dalyviai į sankryžą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui, todėl kilo grėsmė pėstiesiems – jiems tuo metu dega žalia šviesa.

„Manau, kad čia daugiausia yra vietiniai. Galima tai traktuoti kaip piktybinį vairavimą. Yra ženklai, kiti vairuotojai signalizuoja, todėl neįmanoma nesuprasti, kad darai ką nors ne taip“, – situaciją įvertino pareigūnas.

Už važiavimą degant draudžiamam šviesoforo signalui vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

VIDEO: Draudžiamas posūkis į kairę: nepaiso net kitų vairuotojų perspėjimų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius