-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių policija primena, kuo motociklininkams yra ypatingas kovo mėnuo

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad vadovaujantis Kelių eismo taisyklių reikalavimais, mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais ir nuo kovo 1 d. iki lapkričio 30 d., jeigu važiuojamoji kelio dalis yra apsnigta ar apledėjusi.
Baikerių sezono uždarymas
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vadinasi, jeigu važiuojamoji kelio dalis nėra apsnigta ar apledėjusi, nurodytos transporto priemonės gali būti eksploatuojamos ir kovo mėnesį – motociklais, kaip ir kitomis minėtomis transporto priemonėmis į kelią galima išvažiuoti su vasarinėmis padangomis.

Tačiau svarbu būti atsargiems, nepamiršti saugumo reikalavimų: prieš išvažiuojant į kelią įsitikinti, ar važiavimo (eismo) sąlygos yra tinkamos ir kelio danga nėra (ir nebus) apsnigta ar apledėjusi.

LKPT iliustracija/Atmintinė motociklų ir mopedų vairuotojams
LKPT iliustracija/Atmintinė motociklų ir mopedų vairuotojams

Transporto priemonių draudikų informaciją: įvykus eismo įvykiui, jei transporto priemonė buvo su vasarinėmis padangomis, ir nustačius, kad kelio danga buvo apledėjusi ar apsnigta, draudimas regreso tvarka gali išieškoti žalą iš eismo įvykio kaltininko. Be to, nustačius, kad transporto priemonė eksploatuojama su netinkamomis padangomis, gali būti panaikintas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas.

Lietuvos policija atkreipia dėmesį, kad įstatymai suteikia galimybę mopedų, motociklų, triračių, visų rūšių keturračių vairuotojams patiems apsispręsti, kada verta išvažiuoti į kelią. Tačiau pareigūnai įspėja ir prašo vairuotojų pasirūpinti savo ir kitų saugumu kelyje, nerizikuoti ir būti atsakingiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius