Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus dviračių takais važiuoja ir automobiliai: kas kaltas?

Prieš keletą metų buvusio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus iniciatyva rekonstruotų ir išplėtotų dviračių takų neįmanoma nepastebėti. Tačiau jau nebe pirmą kartą dviračių takų vieta važiuojamojoje dalyje ir jų masteliai supainioja kitus eismo dalyvius.
Automobiliai Vilniaus dviračių takuose
Automobiliai Vilniaus dviračių takuose / 15min koliažas

Daugiau naujienų apie eismą ir automobilius – rubrikoje Gazas.lt.

Kai kur Vilniuje netgi perlenkta lazda: dviratininkai važiuoja asfaltu, o pėstieji eina žvyru.

O keliose kitose vietose, pasak vairuotojų, valdžia pernelyg susiaurino automobiliams skirtą važiuojamą dalį, platindama dviratininkams skirtą dalį, todėl nesunku pasiklysti. Skaitytojai 15min ne kartą yra siuntę vaizdus, kai automobilių vairuotojai, pasimetę tarp juostų, pasuka „plačiu“ dviračių taku. Kelių eismo taisyklės automobiliams važiuoti dviračių taku griežtai draudžia.

Susiję: Susiaurintos Vilniaus gatvės susuko galvą: automobilis pasuko dviračių taku

Vieną tokią situaciją 2023 m. nufilmavo skaitytojas Martynas: „Toyota“ vairuotojas iš T.Ševčenkos gatvės pasuko į Algirdo, bet pasirinko ne automobiliams skirtą važiuojamąją dalį:

VIDEO: Automobilis važiuoja dviračių taku

Kiti eismo dalyviai, komentavę situaciją „Facebook“, tąsyk nebuvo vieningi. Vieni siūlė vairuotojams pagaliau prasikrapštyti akis ir sekti gatvių žymėjimą bei kelio ženklus. Kiti, kaip jau įprasta, kaltino miesto valdžią, kad persistengė. Dar kiti pastebėjo, kad tokių vietų, kuriose įmanoma paklysti tarp juostų, yra ir Karoliniškių rajone.

Jei pastebėjote daugiau panašių situacijų, susisiekite su redakcija gazas@15min.lt.

Treti, vadinamojo humanizavimo priešininkai, dalį atsakomybės perkelia ant Vilniaus valdžios pečių. Neva tokia pertvarka neadekvati, nes vizualiai dviračių takas dėl savo pločio atrodo panašiai, kaip automobilių gatvė.

„Specialiai stebėjau, kiek ten pravažiuoja dviračių ir šalia esančia juosta kiek mašinų. Proporcija buvo 50 automobilių – vienas dviratis. Visiškai neveiksmingos permainos“, – pastebi Juozas. Kiti jam atsako, kad dviračių dar padaugės, tam reikia laiko.

O Majos replika – jau iš humoro srities: pagaliau dviračių takai visapusiškai išnaudojami (nes jais važiuoja visi – red. past.). Simonas taip pat bando juokauti: „važiuoja jis ir galvoja: na nieko sau gatves susiaurino“.

O kaip tokias situacijas vertinate jūs?

„Žaliasis taksi“ pasiklydo po Velykų

Naujausias atvejis užfiksuotas po Velykų. Skaitytojas Mantas J. balandžio 2 d. Karoliniškėse, naujame dviračių take užfiksavo paklydusį taksi automobilį. „Žaliasis taksi“, pasak skaitytojo, klaidžiojo netoli vaikų darželio ir didelio prekybos centro, kur visad daug žmonių.

Skaitytojo Manto J. nuotr./Taksi važiavo dviračių taku
Skaitytojo Manto J. nuotr./Taksi važiavo dviračių taku

15min iš karto paprašė šią situaciją pakomentuoti taksi įmonės, tačiau atsakymo iki šiol nesulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius