Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviai renkasi „Premium“ gamintojų padangas

Tautiečiai pirmenybę teikia aukščiausios kokybės padangoms, vadinamosioms „Premium“. Tai paprastai yra pačios brangiausios ir nepriklausomuose testuose geriausiai pasirodančios padangos, gaminamos „Michelin“, „Goodyear“, „Continental“, „Bridgestone“ ir dar kelių gamintojų.
„Nissan Pulsar“
„Nissan Pulsar“

15min.lt surengtos apklausos metu, 41 proc. respondentų (viso dalyvavo 867) teigė, kad prioritetą teikia būtent „Premium“ gamintojų padangoms. Nauja tokios klasės, populiariausių dydžių padanga gali kainuoti apie 120 eurų, tačiau apklausos dalyviams tai nepasirodė per didelė suma už aukštos kokybės produktą.

Vidutinės klasės padangas, gaminamas „Nokian“, „Yokohama“, „Uniroyal“, „Toyo“, „Vredestein“ ir kt., rinktųsi 27 proc. apklausos dalyvių. Ju vienetas paprastai kainuoja apie 90 eurų, tačiau senesnių modelių kaina gali siekti ir 70 Eur.

Ekonominės klasės padangos nėra dažniausias pasirinkimas – jas rinktųsi kas penktas apklausos dalyvis, arba 19 proc. Tai – apie 250-300 eurų už komplektą kainuojančios padangos, kurias gamina „Federal“, „Debica“, „Kenda“ ir t.t.

Biudžetines „Admiral“, „Maloya“, „Goodride“ ir pan. padangas, pasak apklausos, renkasi 13 proc. vairuotojų.

„Nissan Pulsar“
„Nissan Pulsar“

Padangų specialistai pritaria, kad pirkdamas brangiausias padangas, praktiškai visada liksi patenkintas jų savybėmis – „Premium“ gamintojai daug investuoja į jų tobulinimą ir vienas pagrindinių jų kozirių – geras pasirodymas nepriklausomuose bandymuose. Tačiau tiksliai išsiaiškinus žmogaus poreikius, kartais jam aukščiausios kokybės padangos nereikalingos – galima surasti gerokai pigesnę, tačiau techninėmis savybėmis nedaug nusileidžiančią ekonominės klasės padangą.

„Pirkti pačią pigiausią padangą ir ją pirkti neaišku kur yra pats blogiausias variantas. Išimtis būtų tik tuomet, jei žmogus išvažiuotų į gatvę vos kelis kartus per sezoną, o ir jo mašina būtų pigesnė nei tos keturios padangos. Aktyviam važinėjimui su normaliu automobiliu reikia kokybiškų ir gerų padangų“, – sako padangų pardavimo įmonės „Juta“ vadovas Audrius Gelžinis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius