-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje minima Saugaus eismo diena

Antradienį Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Ta proga policija ragina gyventojus nors šią dieną pabūti kelyje atidesniais, pakantesniais ir rūpestingesniais.

Pareigūnai ragina pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie kitų saugumą.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro teigimu, Lietuva priartėjo prie 2011 metais Baltojoje knygoje užsibrėžto tikslo per dešimtmetį žuvusiųjų per eismo įvykius skaičių sumažinti dvigubai.

2010 metais per metus keliuose žūdavo 300 žmonių, 2020 metais – 175.

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, pernai šalyje įvyko 2872 mirtimi pasibaigę eismo įvykiai, sužeistas 3271 žmogus. Daugiausia eismo įvykių įvyko birželio–rugsėjo mėnesiais, mažiausiai – kovą ir balandį.

Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais.

Atmintinos dienos proga LKPT platina tokio turinio pranešimą: „Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – moralę, pagarbą, atsakomybę, sveikatos ir gyvybės trapumą.

Pareigūnai retoriškai klausia: negi gyvenime mums svarbu skubėjimas, neapdairumas, savasis egocentriškasis aš, nepagarba ir priešiškumas nustatytai elgesio normai?

Kas mums svarbu gyvenime – skubėjimas, neapdairumas, savasis egocentriškasis aš, nepagarba ir priešiškumas nustatytai elgesio normai? O gal kaip tik visi pirmenybę privalome teikti atsakingumui, atsargumui, aštriam mąstymui, dorovei, tolerancijai, mandagumui? Visa tai prasideda kiekvieno mūsų galvose. Dėl to, kad būtume saugūs kelyje, turime ko siekti – pažangos savo mąstyme ugdant atsakomybės jausmą, puoselėjant visuotinai priimtas gero elgesio viešumoje taisykles.

Balandžio 6-oji – Atmintina diena – Saugaus eismo diena viena iš progų, dar ir dar kartą pasižiūrėti į save „iš šalies“ ir įvertinti tai, kas mums duota brangiausia – gyvybę ir sveikatą. Būkime sąmoningi ir aiškiai suvokiantys – saugią aplinką kuriame tik mes patys. Gerbkime ir saugokime vieni kitus kelyje.“

VIDEO: Saugaus eismo dieną – pokalbis apie toleranciją kelyje ir vairavimo kultūrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius